Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Lucas Ordóñez skal teste Nissan ZEOD RC

Le Mans 
24/08/13 

Le MansDet er ikke nogen nyhed at Nissan ZEOD RC er udvalgt til at deltage på den eksperimenterende plads nummer 56, ved Le Mans 2014. Det er slet ikke nogen hemmelighed at det var en kæmpe skuffelse for både tilskuere og arrangører at GreenGT H2 ikke stillede til start i år
 

Nissans ambitioner omkring Nissan ZEOD RC er kæmpe store, og de ønsker at gøre en god figur ved denne store event, i 2014.

Nissan ZEOD RC blev præsenteret på Le Mans, bilen minder meget om den DeltaWing vi så på Le Mans for et par år siden. Performance på den bil overraskede de fleste, og chassis udvikleren Nissans ZEOD RC er samme person, som designede DeltaWing, og derfor kan vi selvfølgelig sætte store forventninger op til denne nye bil.

Nissan er kommet langt med projektet, og de har nu udnævnt deres første testkører, som bliver Lucas Ordóñez.

Den 28 årige Lucas Ordóñez er ikke specielt kendt indenfor racing, men han vandt inaugural Nissan PlayStation GT Academy competition i 2008 og siden da har han kørt en del langdistanceløb for Nismo.

Det første udviklingschassis er bygget færdig, og Nismo er igang med at bygge den resterende del af bilen færdig. Det er planen at Nissan ZEOD RC skal ud og køre for første gang, i september. Den første test bliver udelukkende som elbil.

Nissan har ikke lagt sig 100% fast på hvilken måde bilen skal bygges på, så derfor er en speciel afdeling i Nismo igang med flere parallelle udviklinger til denne bil. Alle løsninger skal testes inden bilen får race debut ved 24 timer løbet på Le Mans i 2014.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Nissan ZEOD RC
  •      ASETEK SIMSPORTS