Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferien er slut

Formel 1 
21/08/13 

Optakt til Det Belgiske Grand Prix
Efter tre ugers pause gør F1 folket klar til slutspurten i kampen om VM 2013. Om pausen har ændret på ret meget er som altid svært at gætte på. For nogen er tiden kommet til at koncentrere sig om 2014, mens andre prøver at finde mening i det nuværende. Og banen i Belgien er som altid i højdepunkt i året, med sine lange kurvede strækninger, det omskiftelige vejr og så Eau Rouge
 

Det var i 80'erne at jeg første gang blev gjort opmærksom på Eau Rouge. Det hedengangne "Bilen, Motor og Sport" havde en artikel med en række F1 køreres bud på det sværeste sving. Der var flere bud, og et af dem var altså Eau Rouge. Det var vist Senna der havde udnævnt det til det sværeste sving. Som illustration til artiklen var et billede af JPS Lotus og et diagram over banen med svinget markeret. At det skulle være noget specielt var svært at se!

Dengang var Formel 1 noget der kom med ujævne mellemrum i tv - og hvor bakket den belgiske bane egentlig er, var ikke altid lige tydeligt formidlet, slet ikke når en primær kilde var ovennævnte blad og hvad biblioteket havde af mere eller mindre forældede bøger. Senere blev jeg ældre og kunne læse engelsk og kastede mig over Autosport og kunne udfra billeder og tekst begynde at forstå hvad specielt der var ved stedet. Jeg har sikkert også set nogle af BBC's sammendrag fra nogle af løbene, sammendrag min fætter havde på VHS bånd.

Men det var egentlig først da jeg stod der, ved hegnet på vej ned ad bakken og kunne kigge opad, at det helt gik op for mig, hvilket fantastisk sted det er. Det er smukt og majestætsisk og hvordan man har kunnet afvikle VM i F1 uden netop dette sving er mig en gåde. Spa og Eau Rouge er essentielle for Formel 1. Det kan ikke undværes.

Nu er vi så i gang med endnu en sæson. Og efter endnu ferie er kørende parate. Kampen er alle mod Sebastian Vettel, der nok er i førertrøjen og har gode odds, men ikke ligefrem kan tage en slapper. Ikke at man skal være bekymret for at det sker, Sebastian Vettel ligner ikke en der render rundt og tager lidt afslappet på det med at køre Formel 1. Han vil vinde, hver gang, koste hvad det vil.

Som hovedrival er Hamilton blev nævnt. Han har kørt en fornuftig sæson, hvor han har fået noget ud af det, selv når bilen har været mindre samarbejdsvillig. Måske hjælper det også at han er brite og det nu engang er de britiske medier vi andre vender blikket mod når vi skal opdateres. Men faktum er at Hamilton ligger godt pointmæssigt, mens Rosberg måske nok har vundet en sejr mere, men også for ofte ikke har har fået point med hjem fra løbene.

Raikkonen ligger også godt pointmæssigt, men Lotus har ikke lignet en konstant vinder, og dét er altså stadig et krav for at blive verdensmester (1982 undtaget). Samtidig har der været masser af spekulationer om finnens fremtid. En tid var han kandidat til Red Bull, men det virker til at være slut. Siden er han også blevet nævnt i forbindelse med Ferrari - og så selvfølgelig Lotus. Helst ville han vistnok blive hvor han er, men han har så også en forventning om at de kan øge indsatsen og komme lidt mere ind i kampen.

Hvad Fernando Alonso vil sige til at få selskab af Raikkonen er svært at gætte. Også han ligger fornuftigt i VM kampen, men også her der været problemer med det at være en konstant faktor i løbene. Det har så ført til at Alonso offentligt har kritiseret teamet, offentligt har fået en skideballe og så også har været sat i forbindelse med Red Bull. Hos Ferrari vil man helst bare koncentrere sig om det nuværende, og det kunne da være fint hvis den røde hest kunne slås mod tyren i resten af sæsonen og måske endda skabe lidt spænding i tabellen.

En konstant har McLaren så tilgengæld været. Desværre er det konstant dårlige, omend de virker optimistiske her op til den kommende weekend. Om de ligefrem skulle blive vindere, virker usandsynligt, men mærkeligere ting er sket i historien. I VM sammenhæng er alting forbi for teamet, men en stærk afslutning vil så trods alt være et plaster på sæsonen.

Spa er en bane for hurtige og stærke biler, og for gode og dygtige kørere. Favorit er Vettel, men de andre ånder ham i nakken. Forskellen på ham og de andre, er at de har alt at vinde og meget lidt at tabe, mens Vettel har meget at tabe. Og det kan give de andre muligheden for gå på indhug i tyskerens forspring. Og for Vettel gør det egentlig ikke ret meget, så længe de bare skiftes.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 25/08/13 - Spa-Francorchamps - Formel 1
  •