Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Gammel Triumph triumferede

Oresund Rally 
19/08/13 

Oresund Rally med rekordstort deltagerfelt i regn og sol
Tredje udgave af Oresund Rally blev med 55 deltagende mandskaber fra Danmark, Sverige, Tyskland og Norge løbets hidtil største og flotteste. Et udvalg af uerstattelige biler, man sjældent ser på nummerplader på disse breddegrader, og da slet ikke sat ind i motorløb på offentlig vej, gjorde løbet flot at skue.
 


Far og søn, Lars Hjorth fra Frederikssund og Simon Hjort fra Middelfart, lynskudt i deres Triumph TR4A fra 1966 på en østsjællandsk landevej på vej mod sejren i Oresund Rally.
(Foto: Intercom)

Da støvet havde lagt sig på de østsjællandske landeveje, kunne far og søn-holdet Lars Hjorth fra Frederikssund og Simon Hjort fra Middelfart, kåres som vindere i deres Triumph TR4A fra 1966. På de 240 kilometer ad små landeveje var de i stand til at holde gennemsnitshastighederne på omkring 45 kilometer i timen mere præcist end alle konkurrenterne.


Minutiøs planlægning i løbets pauser var med til at sikre, at Simon og Lars Hjorth kørte med korrekt hastighed ad de rette veje i Oresund Rally.
(Foto: Intercom)

For 40 år siden var Lars Hjorth blandt landets bedste codrivere i hastighedsrally som navigatør for en af datidens fartkonger, John Nordahl. I dag har hans søn Simon nået samme status, men her er disciplinen dog pålidelighedsrally, hvor det ikke gælder om at køre hurtigst, men mest præcist.


Med denne Mercedes-Benz 500 SEC tog Erik Steffensen og Kent K Hansen fra Odense sejren i løbets turistklasse for deltagere, der aldrig havde prøvet et rally før.
(Foto: Intercom)

Med sejren i Oresund Rally har Lars og Simon Hjorth meldt sig ind i kampen om det uofficielle danmarksmesterskab, FDM DASU Classic. Det føres af et andet far og søn-mandskab, Henrik og Martin Møller-Nielsen fra Allingåbro i en Ford Cortina 1600E fra 1969. De måtte dog tage til takke med en ottendeplads i Oresund Rally.


Sejren i begynderklassen gik til Tisvildeholdet Ib Rasmussen og Cira Aalund i Jowett Jupiter fra 1952, et engelsk forsøg på en efterkrigssportsvogn. Denne venstrestyrede udgave er bygget i mindre end 200 eksemplarer.
(Foto: Intercom)

En stjerneparade af sjældne og uerstattelige biler deltog i Oresund Rally. Turistrallyet for deltagere, der aldrig havde prøvet det før, blev vundet af Odenseparret Erik Steffensen og Kent K. Hansen i en Mercedes-Benz 500 SEC fra 1981, mens begynderklassen gik til Ib Rasmussen og Cira Aalund fra Tisvilde i en Jowett Jupiter fra 1952, en bil der blev bygget i mindre end 1.000 eksemplarer.


Seks meter lang med motor på 7,2 liter: Denne Chrysler New Yorker Brougham, i enhver henseende løbets største, kørt af tyskerne Kay Andresen fra Helmstorf og Timm Reupke fra Hamburg, gennemførte Oresund Rally.
(Foto: Intercom)

Oresund Rally blev kørt i området København-Køge-Ringsted-Roskilde. Løbet er tællende til de uofficielle danske og svenske mesterskaber, og målet er, at løbet i 2014 skal tælle til den nordiske cup i pålidelighedsrally.

Resultater:

Oresund Classic Rally, klasse 1, Expert:

Pl. Kørere Mærke Strafpoint
1 Lars Hjorth, Fr. Sund
Simon Hjorth, Middelfart
Triumph TR4A, 1966 25
2 Erik Bach Sørensen, Ølstykke
Kim Bach Sørensen, Stenløse
VW Scirocco GTI, 1977 34
3 3 Niels Iversen, Mårslet
Hans Ole Nielsen, Mørke
VW Golf GTI, 1979 35
4 4 Aasmund Kleve, Rykkinn
Oddvar Moland, Vestfossen
Volvo, 1974 37

Oresund Tourist Rally:

Pl. Kørere Mærke Strafpoint
1 Erik Steffensen, Odense M
Kent K Hansen, Odense N
Mercedes Benz 500 SEC, 1981 25
2 Bjarne Magni Larsen, Slangerup
Magni Jan Østergaard Larsen, Græsted
Mazda Rx7 SA, 1979 55
3 Ken Fynbo, Greve
Bolette Fynbo, Greve
BMW Z3, 1996 100

Se den komplette resultatliste for Oresund Classic Rallys fem klasser og for Oresund Tourist Rally her.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 13/08/17 - Oresund Rally
  •  
     

    Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         Er din virksomhed klar til robotter?