Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Nordjysk EM-frontrunner i Rally Cross på gæstebesøg

Rallycross 
04/08/13 

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har siden 2008 været en fornem ambassadør for dansk banesport på løst underlag i Europamesterskabet (EM) for Rally Cross (RC).
Efter et par hårde læreår har nordjyden siden 2010 snakket kraftigt med om topplaceringerne i EM for den heftige tunede 1,6 liters-klasse: SUPER 1600.
 

- 2013 byder på EM-afdelinger i: England, Portugal, Ungarn, Finland, Norge, Sverige, Frankrig, Østrig samt Tyskland, oplyser Ulrik Linnemann. – I al beskedenhed ligger jeg på en foreløbig EM-sølvplacering, hvor der resterer 3 EM-løb. EM-titlen bliver en intens fight mod Reinis Nitišs (Letland – Renault Clio Mk2), Ildar Rakhmatullin (Rusland – Renault Twingo Mk2) og Eric Färén (Sverige – Citroën C2).


Ulrik Linneman scorede en flot EM-sejr på det legendariske svenske RC-stadion i Höljes. Dannebrog blev luftet godt i den anledning……
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Med 9 krævende EM-løb inden for 6 måneder har Linnemann Motorsport lidt svært ved at finde plads i sæsonkalenderen til danske RC-arrangementer: - Vi er utrolig glade for opbakningen fra vores mange danske fans. Dette mærkede vi til fulde ved årets EM-højdepunkt på RC-mekkaet: Höljes, hvor jeg scorede sejren i A-finalen. Her blev de danske flag virkelig luftet.


Ulrik Linneman ser frem til en spændende og tæt EM-slutspurt i Rally Cross
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Ulrik Linnemann deltog med sin Peugeot 207 Super 1600 ved Danmarks største arrangement for banesport på løst underlag: Motorsportsfestival 2013 på Ørnedalsbanen lidt uden for Sæby.


Linnemann Motorsport gik til makronerne ved Motorsportsfestival 2013
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Linnemann Racing var suverænt hurtigste 2-hjulstrækker på motorbanen i Vendsyssel, og kvalificerede sig ukompliceret til A-finalen.

- I A-finalen fik jeg tæt konkurrence af min klubkammerat: Peter Lindgaard i Opel Corsa Super 1600, fortsætter Ulrik Linnemann. - Peter er indehaver af banerekorden på Ørnedalsbanen, som vi desværre ikke fik mulighed for at forbedre i år, fordi der var meget glat under rekordforsøgene. I A-finalen kom jeg derimod først over målstregen med 3 sekunders forspring, og som Motorsportsfestivalens hurtigste finalevinder.


Ulrik Linnemann var hurtigste kører i A-finalerne på Ørnedalsbanen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I motorsport kan konkurrenceheldet hurtigt blæse den modsatte vej. Motorsportsfestivalen 2013 blev traditionen tro afsluttet med et superheat, hvor de 2 hurtigste fra hver klasse skulle dyste mod hinanden. Her startede de hurtigste RC-racere bagerst.


Ulrik Linnemann var glad for at møde sine danske fans på Ørnedalsbanen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Jeg havde naturligvis sat bilsnuden lidt op efter en sejr i superheatet, afslutter Ulrik Linnemann. – I det første sving efter start blev jeg desværre klemt i en sandwich. Min racer havnede herefter oppe på sikkerhedsvolden uden dækkontakt med underlaget. Jeg kunne derfor ikke komme videre, selv om jeg vrikkede nok så meget med ørerne (!). Heldigvis er der god tid til næste EM-afdeling, for Peugeot 207’eren skal have en kærlig tur i opretterbænken hjemme på værkstedet……

Næste EM-afdeling afvikles på Circuit de Lohéac i Frankrig sidst i august. MNJ er vært for næste DM-afdeling: Rally Cross Himmerland 2013, som køres søndag d. 18. august.

MED VENLIG HILSEN
MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •