Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MotoCross

Landstrænerens Hold VM brutto trup

MotoCross 
07/07/13 

Landstræner Mikkel Caprani har udvalgt fem kørere, som danner brutto trup for det hold, der skal repræsenterer Danmark ved Motocross of Nations (Hold VM) i Tyskland til september.
En potent brutto trup.
 

”Som jeg ser det, kan der ikke være den store tvivl om, at det er netop blandt disse kørere, det endelige hold skal vælges”, siger landstræneren og forklarer, hvad han lægger til grund for den foreløbige udvælgelse.

”Først og fremmest handler det selvfølgelig om, hvem der kører stærkt. Men jeg kigger også på den erfaring, som den enkelte kører har fra internationale løb - fra MXoN og Motocross generelt. Og så spiller den nuværende kørerform selvfølgelig også ind, sammen med evnen til at kunne fungerer på et hold. Vi må ikke glemme, at MXoN er en hold præstation og det er lidt atypisk for Motocross”

Det er ikke altid at et lille land som Danmark har så mange gode kørere at vælge imellem, når det gælder udvælgelse til MXoN, men det glæder i høj grad landstræneren, at der er kamp om pladserne.

”Det er selvfølgelig altid svært, når man i sidste ende skal fortælle to kørere, at de ikke har fået plads på holdet. Men bortset fra det, så er det meget positivt, at vi har flere kørere at vælge imellem. Jo flere jo bedre. Det skærper konkurrencen og giver en god mulighed for at sætte det bedste hold.”

Landstræneren mener at Danmark kan stille et rigtigt godt hold, men tør endnu ikke spå om en placering for Danmark.

”Det er meget svært at målsætte vores præstation på nuværende tidspunkt, for vi kender ikke de andre hold endnu. Men når jeg kigger på den brutto trup der er udtaget, så kan eg fastslå, at vi ikke kommer med et svagt led, som mange andre nok er nød til.” slutter landstræner Mikkel Caprani

Noter:
Motocross of Nations køres Teutschenthal i Tyskland den 29. september 2013.
Motocross of Nations er sportens Hold VM, hvor alle nationer stiller et hold bestående af 3 kørere.
Hver land stiller med en 250cc kører, en 450cc kører og en kører på valgfri maskine størrelse.
I 2012 deltog 33 nationer og der var lande præsenteret fra alle kontinenter.
I 2012 vandt Tyskland med Belgien som nr. 2 og USA som nr. 3.

DMU - Danmarks Motor Union