Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Youngtimerne har det største felt ved Historisk Weekend

Historisk 
26/06/13 

I den kommende weekend køres tredje afdeling af DASU cup’en for youngtimere på Padborg Park, hvor Youngtimerne stiller med det største felt på 35 tilmeldte biler.
 

Youngtimere er biler, der er op til 15 år gamle inden det aktuelle år. Det betyder i praksis, at bilmodellerne typisk er fra midt i 70’erne til midt i 90’erne. Det historiske islæt kommer blandt andet fra aldersspredningen blandt kørerne, der er meget større end bilernes: Fra den 19-årige rookie til mænd i en moden alder.


Førende i division 1: Nicolai Aaberg Hansen i Porsche 968
(Foto: Anni Hansen)

Der har de seneste sæsoner været en kraftig tilgang af biler til denne klasse, og youngtimer klassen har ved løbene i 2013 været den størst repræsenterede klasse inden for historisk motorsport. Da klassen er delt op i 3 divisioner og 3 DASU mesterskaber, bliver der kæmpet hele vejen i feltet. Der er masser af spænding og underholdning for tilskuerne ved løbene.


Førende i division 2: Tommy Dam Kieffer i BMW E36 328I
(Foto: Anni Hansen)

De 3 divisioner er delt op efter vægt/effekt princippet:

 • Division 1: Over 4,4 til og med 6,4 kg/hk
 • Division 2: Over 6,4 til og med 7,4 kg/hk
 • Division 3: Over 7,4 kg/hk


Førende i division 3: Kenneth Engelberg Olsen i Golf GTi
(Foto: Anni Hansen)

For at publikum og kørerne på banen kan se, hvilken division en bil tilhører, har bilerne placeret en farvet cirkel i for- og bagruden.
Farverne er:
Division 1: Blå
Division 2: Gul
Division 3: Grøn

Anni Hansen


Læs mere om:
 • Padborg Park
 • 30/06/13 - Padborg Park - Historisk
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her