Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Sommerudfordring til nye klassiker-fans

Historisk 
22/06/13 

Dansk Historisk Motor Club (DMHC) har gennem flere år arrangeret konkurrenceture for klassiker-bilerne, hvor ejerne gerne vil prøve kræfter med oplevelser på de små sogneveje med grundlag i samarbejdet mellem chauffør og kortlæser.
 

- Årets højdepunkt i DHMC er traditionelt vores sommer-motorløb: Classic Car Challenge (CCC), oplyser løbsleder Niels Oluf Jessen. - Arrangementet løber i år af stabelen for 12. gang, og i 2013 køres 12CCC over én enkelt dag (lørdag d. 29. juni). Tidligere har vi udfordret deltagerne med 2 dages vejfinding rundt omkring i de flotte områder af Jylland.


Deltagerne indlægger ruten inden start. Her er Benny Koch (t.h.) og Hans Oluf Nielsen i Volvo 544 i fuld gang med forberedelserne
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- I år har vi etableret to ekstra invitationsklasser, supplerer viceløbsleder: Jens B. Andersen. - Her kan interesserede nye klassiker-mandskaber prøve kræfter med den forholdsvis lette orientering i 12CCC, og samtidig har vi droslet ned på kravene til at ramme den rette gennemsnitshastighed på etaperne. De to klasser andrager biler før og efter 1975, og slutårsgrænsen for de nyeste klassikere er 1989.


Finn Kristensen og Jan Østergaard (Silkeborg/Horsens) stiler til start i 12CCC med deres Ford Cortina GT (1965)
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Deltagerne får en time før start udleveret en rutebog med kortudsnit, som fastlægger ruten på de indlagte etaper i 12CCC. I ro og mag før deltagerne således mulighed for at strege ruten op, inden de kører ud på sognevejene.

Løbsleder Niels Oluf Jessen har base i Vejen, og er samtidig formand for DHMC, der har medlemmer spredt pænt over hele Danmark: - Sædvanen tro har vi sammenstykket en ottetalsrute med knudepunkt i min hjemby. Alle deltagerne kan forudse passende udfordringer, og for invitationsklasserne vil der blive afholdt instruktion inden start.


Nordmændene: Gustav Fredrik Huseby og Per Odvar Nyborg er flittige deltagere i 12CCC med deres BMW 2002tii
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

12CCC byder samtidig på et lille internationalt sus, idet startfeltet ud over de danske deltagere også tiltrækker mandskaber fra Norge og Tyskland.

- Specielt nordmændene er flinke til at besøge os i 12CCC, fortsætter Niels Oluf Jessen. - Derfor er vi småt ved at opstarte et nordisk mesterskab i klassiker-vejfinding. Arrangementet er således 2. afdeling af Nordiska Regularitycupen 2013.


Ruten kan også lede deltagerne ad en offentlig vej, som går ad jævne grusveje og gennem en gårdsplads
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- I 12CCC deltager biler bredt spredt ud over tresserne, halvfjerdserne og firserne, forklarer Jens B. Andersen. - På nuværende tidspunkt (små tre uger inden motorløbet) er den ældste bil på startlisten fra 1965. Det er Finn Kristensen og Jan Østergaard (Silkeborg/Horsens), som deltager i deres næsten 50-årige Ford Cortina GT.

Startfeltet kan lørdag formiddag (29. juni) studeres ved Den Gamle Idrætshal i Vejen. For inden har deltagerne været gennem en lille teknisk kontrol hos Shell i Lunderskov.


Nordtyskerne: Werner og Christa Stein stiller til start i 12CCC med en 40 år gammel VW 1303
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Nærmere detaljer omkring 12th Classic Car Challenge kan fanges på hjemmesiden: www.dhmc.dk.

Dansk Historisk Motor Club
Niels Oluf Jessen

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • 29/06/13 - Vejen - Historisk
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her