Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Classic Race Aarhus: Rekorderne fortsætter

Classic Race
Aarhus 

22/06/13 

Fjerde udgave af byens racerløb blev i 2013 bedre besøgt end nogensinde før, da Classic Race Aarhus tiltrak over 26.000 gæster til motorfestival omkring Mindeparken 17.-19. maj: Deltager- og fartrekorder blev der også sat. Nu en måned efter løbet er økonomien gjort op, og der viser sig en ny rekord: 2013-udgaven af racerløbet kan udvise et flot driftoverskud på 757.000 kroner.
 

Det er første gang, at det store arrangement kan udvise et overskud i den størrelsesorden. ”Den sportslige succes har der aldrig været tvivl om”, udtaler Niels Brøchner, president for Classic Race Aarhus-fonden, ”og vi er utroligt glade for dette økonomiske skulderklap: Nu kan vi fortsætte med at udvikle løbet og Aarhus' udbud af kulturbegivenheder. Datoerne for de næste løb er på plads helt frem til 2017 – og nu er økonomien det også.”


26100 gæster betød publikumsrekord
(Foto: Bjarne Lenger)

Oveni driftoverskuddet har 11 lokale virksomheder og enkeltpersoner endda valgt at støtte løbet frem til 2017 med indskud på samlet 550.000 kroner, hvilket har betydet, at også fondskapitalen er på plads. Samlet set står Classic Race Aarhus derfor mere solidt end nogensinde før, og forberedelserne til 2014-udgaven er allerede begyndt.


Omkring 275 køretøjer betød deltagerrerkord i 2013

”Til næste års arrangement vil vi selvfølgelig tage udgangspunkt i de ting, der lykkedes rigtigt godt i år og i de foregående år”, fortæller Niels Brøchner. Og nævner eksempelvis samarbejdet med Børneulykkesfonden, som Classic Race Aarhus kunne overrække 105.000 kroner til fremme af børns trafiksikkerhed i Østjylland.


Steve Griffiths satte med 272 kmt fartrekord på Strandvejen
(Foto: Bjarne Lenger)

”Det sportslige program for 2014 holder vi derimod lidt tættere ind til kroppen, men vi har klare mål for udviklingen”, siger presidenten for fonden: ”Jeg kan da godt afsløre, at vi kigger endnu mere udenfor landets grænser: Classic Race Aarhus skal ikke nødvendigvis være større, men vi vil gerne fremvise endnu mere spændende biler og startfelter”, siger Niels Brøchner.

Bestyrelsen for Classic Race Aarhus Fond


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •