Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Dobbelt pole til Aston Martin

Le Mans 
21/06/13 

Le MansDanskerbilen den ene
Aston Martin Racing forsætter en helt utrolig stime. Le Mans er det tredje løb i træk i år i World Endurance Championship hvor Aston Martin Racing placerer sig på pole position - og så i begge GTE klasser.
Den kunst er der vist ikke mange der kan gøre dem efter.
 

World Endurance Championship serien som mange glemmer at Le Mans er en del af, har indtil nu i år været en stor succes oplevelse for Aston Martin Racing. Især når det gælder pole position. Her har Aston Martin Racing i al beskeden taget sig placeringen i begge GTE klasser i de tre afdelinger der er kørt hidtil i år.

En ting er at køre sig til pole, noget andet at sikre sig sejren og/eller podie placeringer i de efterfølgende løb. Her må man sige at her gør Aston Martin Racing det også godt. Størst fokus har vi danskere selvfølgelig på Young Driver bilen med Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen. Det er jo så suverænt det de gør. Torsdag aften satte Allan Simonsen tiden næsten med det samme da kvalifikationen startede. Da sessionen var ved at være slut, kørte han ud og forbedrede tiden. Bilen havde da næsten ikke kørt i kvalifikationen.

Det har egentligt været nogen relativt barske forhold som kørerne har kørt kvalifikationen under. Det gælder ikke kun Aston Martin Racing kørerne, men alle. Udover at de noget omskiftelige vejrforhold til tider har gjort det til lidt af et lotteri, så har en masse gule og røde flag afbrudt kvalifikations-sessionerne adskillige gange, så mange flere gange end sædvanligt. Kørerne har dog været utroligt gode til at bevare fokus trods forsinkelser, afbrydelser mm.

Nu er der så kun en væsentlig opgave tilbage for Young Driver kørerne og teamet. Det er så også den største i denne weekend og over hele sæsonen. Det er de 24 timer der starter lørdag kl. 15,00. Kan Young Driver kørerne holde deres placering til de krydser målstregen søndag kl. 15,00?

Sådan klarede Aston Martin Racing sig i kvalifikationen:
GTE Pro
1. - Bruno Senna (BR), Fred Makowiecki (FR) and Rob Bell (GB) #99
2. - Darren Turner (GB), Stefan Mücke (D) and Peter Dumbreck (GB) #97
5. - Pedro Lamy (PT), Paul Dalla Lana (CN) and Bill Auberlen (USA) #98
GTE Am
1. - Allan Simonsen (DN), Kristian Poulsen (DN) and Christoffer Nygaard (DN) #95
3. - Jamie Campbell-Walter (GB), Stuart Hall (GB) and Roald Goethe (D) #96

Young Driver - AMR


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 23/06/13 - Le Mans - Le Mans
  •