Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Magnussen frustreret før Le Mans-start

Le Mans 
21/06/13 

Le MansEn fejl på bilen betyder, at Jan Magnussen må starte fra en historisk lav position i årets udgave af 24-timers Le Mans
 

Den gule Corvette #73 med Jan Magnussen, Antonio Garcia og Jordan Taylor må nemlig starte helt nede fra en 10. plads i GTE Pro-klassen, hvilket er usædvanligt lavt for den ellers traditionelt hurtige trio.

Årsagen er en fejl i bilen, som ganske enkelt gør den langsom.

"Teamet har kæmpet hele natten og det meste af dagen med at lokalisere fejlen, men der stadig ingen, som kan forklare, hvad der er galt," lyder det fra en frustreret Jan Magnussen.

Han var ellers fjerde hurtigst i den aldrende Corvette C6.R under den officielle testsession sidste weekend, men da de første træningsrunder begyndte onsdag aften, var farten pludselig væk.

Jan Magnussens bedste omgang er nu næsten fem sekunder langsommere end den førende i GTE Pro-klassen, og det er sandelig ikke noget, der behager racerkøreren.

"Vi mangler topfart — rigtig meget topfart — og det gælder både os og søsterbilen. Konkurrenterne trækker simpelthen fra os på langsiderne, og vi ved ikke mere, end at fejlen nok ligger et eller andet sted i motorrummet. Det er frustrerende. Vi har så mange data liggende på de biler, og det her burde bare ikke ske!"

"Jeg kan slet ikke beskrive, hvor demotiverende det er. Bilen styrer ellers godt nu, og vi har ikke længere de balanceproblemer, vi oplevede tidligere på ugen. Men det nytter bare ikke noget, når vi mangler 10 procent af motorens kræfter,"

De svære betingelser betyder imidlertid, at Jan Magnussen ikke længere er i tvivl om teamets strategi for weekendens løb.

"Nu har vi sådan set intet at tabe. Det betyder, at vi godt tør satse, og skal der satses ekstra meget, så gør vi også det. Det kan der selvfølgelig godt komme et spændende løb ud af,"

"Samtidig håber vi naturligvis på, at de andre teams bliver forstyrret af mekaniske fejl, dårligt vejr eller nogle af de andre ting, som gør Le Mans så svært at vinde."

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Le Mans
  • 23/06/13 - Le Mans - Le Mans
  •