Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Nicki Petersen indfrier sin top-5 målsætning i DTC

DTC 
19/06/13 

DTC - Danish Thundersport Championship18-årige Nicki Petersen var at finde, i det 16-bils store Auto-G DTC felt ved weekendens tredje afdeling af Danish Thundersport Championship, på FDM Jyllandsringen. Fra en aktuel placering som nummer seks i mesterskabet, var den unge debutant opsat på at fastholde sin generelle position, henover weekenden.
 

Niveauet blandt de bedste racerkører i Auto-G DTC er højt, men allerede i lørdagens tidtagning imponerede Nicki Petersen sit team, Elgaard Motorsport, ved at være femte hurtigst i tiden 1:12,122. En tid der samtidig er Nicki Petersens bedste på Jyllandsringen. Placeringen blandt de otte bedste betød, at Nicki Petersen for anden gang i sæsonen, sikrede sig adgang til søndagens Super Pole, hvor en flyvende omgang mod stopuret afgør den endelige startposition til løb 1.


(Foto: Dennerphoto.dk)

En Super Pole, der endte med blandede følelser for Nicki Petersen. Efter at have kørt sin omgang viste stopuret en forbedring af tiden, men da flere af konkurrenterne også havde forbedret deres omgangstid, måtte Nicki Petersen stille sig tilfreds med at starte nummer seks.

Første løb gav masser af spænding, da et par regnbyger undervejs, gjorde betingelserne svære, da feltet var startet på tørvejrsdæk. I den blå og hvide Ford Mustang havde Nicki Petersen valgt at starte på et lavt dæktryk, men på den regn kolde racerasfalt lykkedes det aldrig at få optimal temperatur i de rilleløse racerdæk. I en tæt duel om placering kommer det til en let kontakt med en af seriens andre debutanter, og teamkollega, Patrik Egsgaard.

”Jeg forsøger en overhaling på indersiden, men Patrick Egsgaard lukker godt af. For at undgå et større sammenstød er jeg tvunget til at stramme min linje gennem svinget, og på grund af den glatte asfalt, resulterer det i en ufrivillig snurretur. Da styretøjet samtidig tager skade, bliver de resterende omgange ren overlevelse, og jeg kommer i mål på en tiendeplads. Løb 2 forløber meget bedre. Vi havde satset rigtigt ved at montere regndæk, således at jeg kunne udfordre mine konkurrenter alle løbets 12 omgange, og i mål er jeg seks efter at være startet ti,” beretter Nicki Petersen efter weekendens to løb.

”Weekenden har været ambivalent. Vi havde en meget ambitiøs målsætning om at være med i top fem, hvilket lykkedes i tidtagningen, men ikke i de to løb. Trods alt bliver jeg seks i løb 2, men jeg føler jeg missede nogle point i weekenden, hvilket vi skal arbejde på frem mod næste afdeling,” slutter Nicki Petersen fra Jyllandsringen.


(Foto: Dennerphoto.dk)

Auto-G DTC holder sommerpause til GP Danmark på Jyllandsringen den 25. august.

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - DTC
  •