Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Le Mans testdag: Generalprøven før den store dag

Le Mans
testdag 

09/06/13 

Le MansHøjdepunktet i 2013 sæsonen af FIA World Endurance Championship nærmer sig hurtigt: Der er nu kun 2 uger til afviklingen af den 90. udgave af 24 timers løbet i Le Mans, der samtidigt er den tredje runde i 2013 sæsonen af FIA WEC.
 

Den rent danske Young Driver AMR/Aston Martin Racing trio, bestående af Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen, vil få en første smag af den 13,6 km lange, mytiske bane i Frankrig, på søndagens officielle Le Mans testdag, med deres Aston Martin Vantage GTE. Størstedelen af "Circuit de la Sarthe" består af "Route Nationale", helt almindelige offentlige veje, og kun på den officielle testdag, og under løbs-ugen, vil disse veje være lukket for offentlig kørsel. Dermed er den officielle testdag, den eneste mulighed for teams og kørere, til at forberede sig til verdens mest berømte langdistanceløb.

De første to runder i sæsonen har været en fantatisk start for "Danish Dynamite" trioen med Nygaard, Poulsen og Simonsen. Efter en sejr i sæsonåbningen på Silverstone og en andenplads på Spa-Francorchamps i GTE-Am klassen, fører Young Driver AMR deres klasse i FIA World Endurance Championship.

Alle tre Young Driver AMR kørere kender banen i det vestlige Frankrig, godt to timers kørsel fra Paris, ganske godt. Nygaard og Simonsen har tidligere taget en klasse podieplacering ved Le Mans, mens Poulsen endda har taget en klasse sejr. Men da man aldrig kan være forberedt nok, til det mest udfordrende løb i sæsonen, ser alle tre kørere frem til testen.

"Man kan kan virkeligt føle, at Le Mans nu nærmer sig, meget hurtigt," siger Christoffer Nygaard, der i år starter for tredje gang på "La Sarthe".
"Spændingen er ved at opbygge sig nu. Ved Le Mans vil vi starte med en ny aerodynamik med mindre downforce, på vores Aston Martin Vantage GTE. Vi har testet det nye aero kit for nylig i England og ser nu frem til at teste det på Le Mans. Aston Martin Racing havde Aston Martin Vantage GTE med på Le Mans sidste år, så vi har allerede en masse data, som helt sikkert vil hjælpe os i vores forberedelser. På testdagen, vil vi fokusere på fx dæk test, men vi vil også arbejde på detaljer, som at optimere sædet i vores bil. Når du kører et 24 timers løb, er du nødt til at sørge for, at alle tre kørere føler sig meget komfortable i bilen, så dette vil være vores primære mål for testen."

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Christoffer Nygaard
  • Kristian Poulsen
  • Le Mans
  • 09/06/13 - Le Mans - Le Mans testdag
  •