Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen dobbeltsejrede i Aarhus

DTC 
21/05/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipMagnussen Racing Experience regerede Classic Race Aarhus med suveræne sejre i begge weekendens DTC-løb — Jan Magnussen udbygger dermed sin føring i mesterskabet
 

Det var en svært tilfreds Jan Magnussen, som stillede sig øverst på podiet i Aarhus søndag eftermiddag. Weekendens klassiske racerbegivenhed i den jyske hovedstad lagde nemlig asfalt til anden afdeling af Danish Thundersport Championship — og her vandt Jan Magnussen både lørdagens og søndagens løb.

"Det er svært at få hænderne ned efter tredje weekend i træk med løbssejr," lyder det fra teamejeren og racerkøren, der sidste weekend vandt ALMS-løbet på Lagunca Seca i Californien — og weekenden forinden sluttede første DTC-weekend af med en sejr i søndagens løb på Padborg Park i Sønderjylland.

"Vi kom til Aarhus med blandede forventninger, for der er altid god stemning på bybaner. Men det er også forbundet med en vis risiko at køre på smalle striber asfalt omgivet af betonblokke," forklarer Jan Magnussen.

"Men jeg må nok sige, at det har været en af de fedeste DTC-weekender, jeg har været med til! Der var masser af tilskuere hele weekenden, en fantastisk stemning og virkelig smukke omgivelser med Mindeparken og en langside placeret klods op ad kysten,"

Jan Magnussen demonstrerede suveræn kørsel allerede under træningen fredag eftermiddag, hvor den hvide Camaro #23 stod for de hurtigste omgangstider. Dette gentog sig under tidtagningen, hvor der blot skulle to fulde omgange til, før Jan Magnussen valgte at køre ud — ingen af de to omgangstider blev slået.

Den regerende DTC-mester kunne således starte pole i første løb lørdag, hvor han straks begyndte at øge hullet ned til Dennis Lind på andenpladsen.

"Men dommerne vurderede, at jeg havde tyvstartet og tildelte mig en strafbane. Jeg tog den, men nåede ud lige foran Dennis og beholdt dermed min førsteplads," fortæller Jan Magnussen, som foran et jublende publikum kunne køre i mål som den suveræne etter.

I andet løb, som blev afholdt sent søndag eftermiddag, holdt Jan Magnussen atter på første startposition, eftersom arrangørerne bag Classic Race Aarhus i enighed med DTC-organisationen havde valgt ikke at gøre brug af den traditionelle regel om, at de otte første pladser fra første løb byttes rundt til andet løb.

Dette løb skulle dog vise sig at give mere konkurrence til Jan Magnussen — for eksempel satte John Nielsen nu hurtigste omgangstid — men ikke desto mindre lykkedes det alligevel Magnussen at holde de tætteste konkurrenter stangen hele løbet igennem.

"Jeg fik en perfekt start og kom først igennem banens første, svære sving, og det lykkedes mig at holde Casper Elgaard bag mig i hele løbet," fortæller en ekstremt tilfreds Jan Magnussn, som således kunne stille sig øverst på podiet for trejde gang ud af i alt fire DTC-løb.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •