Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen udbygger føring efter dobbeltsejr

DTC 
21/05/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipWeekendens anden afdeling i Danish Thundersport Championship blev domineret af Jan Magnussen, der vandt begge løb ved Classic Race Aarhus
 

Jan Magnussen var aldeles suveræn på den midlertidige anlagte racerbane i Aarhus by, der dannede en flot ramme til Classic Race Aarhus. Og med to sejre ud af to mulige har den hurtige DTC-kører nu vundet tre af sæsonens fire første løb.


Jan Magnussen (t.v.) fører feltet an ved CRAA og vandt begge løb.

Allerede i den indledende træning og tidtagning viste Jan Magnussen skræmmende styrke, og den overhånd blev aldrig truet af de nærmeste konkurrenter. Og selv om den snævre bybane langs vandet og rundt i Mindeparken i Aarhus stillede ekstra store krav til kørernes overblik og evner, kørte Jan Magnussen fejlfrit fra start til slut.

Lørdagens løb 1 blev vundet foran John Nielsen og Casper Elgaard. Det var dog længe Dennis Lind, der var bedste mand efter Jan Magnussen, men på sidste omgang opgav koblingen i hans Camaro-racer og sammen med den, blev muligheden for pokal og hyldest vekslet til en skuffende tolvteplads.

Også i andet løb søndag eftermiddag startede Jan Magnussen fra pole position, og igen blev det til sejr for hans team Magnussen Racing Experience. ”Jeg fik en ønske start, kom først igennem det svære sving et og kunne holde Casper Elgaard bag mig helt frem til mål,” opsummerer en tilfreds Jan Magnussen efter løbet.

Også Casper Elgaard udtrykte glæde efter løbet; ”Det er aldrig nemt at køre racerløb på en bybane, men jeg holdt min andenplads i mål, og er alt i alt godt tilfreds med weekendens resultater. En tredje- og en andenplads holder os tæt på Jan Magnussen i det samlede regnskab.”


Jan Magnussen øverst på podiet foran Casper Elgaard og John Nielsen.

Mens Jan Magnussen vandt løbet, satte John Nielsen hurtigste omgangstid. Veteranen var næsten flyvende og viste sine evner med en fantastisk overhaling af Dennis Lind for enden af langsiden, hvor tusindvis af tilskuer havde taget opstilling. De to var startet henholdsvis fire og tre, men det var tydeligt, da de røde lamper slukkede, at John Nielsen havde mere overskud end Dennis Lind.

”Min bremsepedal var helt ude i motorrummet. Jeg havde luret de to foregående omgange, hvor jeg hele tiden kom tættere på Dennis (Lind, red.) samtidig med, at jeg forsøgte ikke at stresse mine bremser unødigt. Overhalingen var perfekt, og med den vandt jeg weekendens anden podieplads, hvilket opfyldte vores målsætning for weekenden,” berette John Nilesen fra præmiepodiet.

Med weekendens to resultater har Jan Magnussen udbygget sin mesterskabsføring og har nu 73 point, mens Casper Elgaard er på 62 point. To podiepladser for John Nielsen bringer denne op på 52 point, mens norske Marius Nakken er nummer fire med 48 point.

Tredje afdeling i Auto-G DTC køres på FDM Jyllandsringen 15. og 16. juni.


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •