Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rally Sprint

Tæt afgørelse i årets RMB Danmark Rallysprint

Rally Sprint 
19/05/13 

Ib Kragh overkom hård norsk modstand ved rallysprint i Horsens
Rygmarvsbrokforeningen af 1988 afholdt pinselørdag i samarbejde med Horsens Automobil- & Motor Klub og Ikast & omegns Motor Klub anden udgave af RMB Danmark Rallysprint, og det blev såvel en sportslig som social succes for arrangørerne.
 

”Vores medlemmer har haft en helt fantastisk dag sammen med alle de skønne rallykørere,” fortæller landsformand for Rygmarvsbrokforeningen af 1988, Leif Hedegaard. ”Lørdag formiddag var alle samlet på Køreteknisk Anlæg i Horsens, hvor de yngste medlemmer fik en oplevelse for livet, når de blev placeret i co-driver-sædet for derefter at få en køretur i en af de potente rallybiler. Og eftermiddagens rallysprint blev en sportslig succes.”

Tre mandskaber var på forhånd udset til at skulle dele favoritværdigheden ved RMB Danmark Rallysprint. Det var de to norske mandskaber Pål Try/Asbjörn Tolfsen og Svein Frustøl/Hallgeir Hofstad samt Ib Kragh/Mette Felthaus, Juelsminde/Horsens.


De tre bedste mandskaber i det afsluttende heat kunne til sidst lade champagnepropperne springe (f.v.): Svein Frustøl/Hallgeir Hofstad, Ib Kragh/Mette Felthaus og Pål Try/Asbjörn Tolfsen.

På papiret havde nordmændene de bedste kort på hånden. De startede med to Ford Focus WRC-biler, som effektmæssigt var den Peugeot 207 Super 2000 overlegen, som deres danske modstandere startede med. Men Ib Kragh/Mette Felthaus var lige en tand skarpere. De tre indledende heats på den godt ti kilometer lange strækning blev vundet med forspring på 3,0, 3,2 og 1,7 sekunder, og så gjaldt det det afgørende røverheat.

Her blev første tid i toptrioen klokket af Pål Try/Asbjörn Tolfsen med 7.20,1. Så strøg Svein Frustøl/Hallgeir Hofstad over målstregen i 7.17,8, men så satte Ib Kragh/Mette Felthaus trumf på med finaletiden 7.13,5 og vandt røverheat.


De yngste medlemmer af Rygmarvsbrokforeningen fik en oplevelse for livet, da de fik køreture i passagersædet i de hurtige rallybiler.

Svein Frustøl/Hallgeir Hofstad og Ib Kragh/Mette Felthaus vandt deres respektive klasser i RMB Danmark Rallysprint, hvor der også i en af de andre klasser var stor kamp om førstepladsen.

I klassen for biler op til 1600 cm3 havde Jesper Bisted/Heidi Knudsen, Horsens/Egtved, i det første heat været bedste mandskab, men margenen til Carsten Nielsen/Casper Nielsen, begge Odder, på andenpladsen var minimal. Fire tiendedele af et sekund. I næste heat blev forspringet dog til fire sekunder, men i tredje og sidste indledende heat ramte Jesper Bisted/Heidi Knudsen en kantsten, punkterede og overlod klassesejren til Carsten Nielsen/Casper Nielsen.


De yngste medlemmer af Rygmarvsbrokforeningen fik en oplevelse for livet, da de fik køreture i passagersædet i de hurtige rallybiler.

Sejren i den mindste klasse for biler op til 1400 cm3 gik til Klaus Damm Kristiansen/Christian Mink, Stenstrup/Svendborg, men selv om dette hold kørte utroligt stærkt og deres beskedne bil til trods sluttede i top syv generelt blandt de 41 startende mandskaber, blev deres vejen mod klassesejren hjulet af det mekaniske exit, som Jens Kristian Jensen/Svend Aage Nielsen, begge Holstebro, havde i det indledende heat.


Læs mere om:
  • Horsens
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS