Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - Int.

Frederik Vodder indtog Frankrig

207 Spider Cup
Int. 

16/05/13 

I sidste weekend deltog den unge danske racerkører i første afdeling af den franske Spider Cup serie på Val de Vienne.
 

På den franske racerbane 400 kilometer syd for Paris skulle første afdeling af det franske Spider Cup mesterskab køres og en enkel dansker blandede sig i mesterskabet.

Frederik Vodder viste allerede i kvalifikationen at han var kommet for og være med helt fremme. I første tidtagning kørte han sig til en startplacering som nummer fem og i anden tidtagning var han fremme som nummer tre.


(Foto: Poul Majgaard)

"Vi havde allerede god fart i bilen til den første kvalifikation og pausen mellem de to sessions gjorde at vi kunne lave nogle små ændringer på bilen, så vi kunne være med i kampen om pole til løb 2"

I det første løb kom det unge talent godt fra start og allerede efter første omgang kører han sig op på en tredjeplads. Derefter var resten af løbet koncentreret om at komme op på andenpladsen, den fik Frederik Vodder kæmpet sig frem til i slutningen af løbet.


(Foto: Davy Delien)

I andet løb startede Frederik Vodder som nummer tre, men bliver påkørt let i første sving, hvilket medfører at han må udgå med et lille hul i sin køler.

Det tredje og sidste løb, er et finaleløb som bliver kørt over 50 minutter og her får man startplaceringen efter sine opnåede placeringer i de to første sprint løb. Da Frederik var udgået tidligt i andet løb skulle han starte sidst i det sidste og lange finaleløb. Det gjaldt derfor om at få en god start og kæmpe sig hurtig op gennem feltet. Bilen var perfekt sat op og kombineret med et rigtig godt pitstop sluttede den unge dansker på en meget flot 4. plads kun tre sekunder fra nummer tre i løbet. Frederik Vodder ligger efter første afdeling nummer fire i mesterskabet.

"Alt i alt var det en god weekend, desværre mistede vi en del point i det andet sprint løb, som også betød at jeg skulle bruge mange omgange på at køre mig op i endurance løbet. Det bliver en hård kamp om mesterskabet i år, næste løb er på Circuit d' Albi i Sydfrankrig. En af de baner jeg ikke har kørt på før, men hvis vi kan have en lige så god bil til den tid, som vi havde på Val de Vienne så ved jeg vi er med i kampen igen" Slutter Frederik Vodder

Jet Black Racing Junior Team


Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Jet Black Racing
  • Val de Vienne
  •