Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DK Motorsport starter med to biler i DM-rally

DM Rally 
09/05/13 

Ib Kragh er på hjemmebane – Tom Pedersen får debut i Super 2000-bil
DK Motorsport har to biler med på deltagerlisten, når årets Rally Den Jyske Sparekasse køres den 10.-11. maj med Juelsminde som base. Og de to biler skal rent faktisk ud i direkte konkurrence mod hinanden. Teamets hidtil eneste Super 2000-hold – Ib Kragh og Mie Petersen – får nemlig følge af teamkammeraterne Tom Pedersen og Hans Marx, som skal starte i en Opel Corsa Super 2000.
 

”Det glæder jeg mig bare helt vildt til,” siger Tom Pedersen, der kørte en beskeden Seat Ibiza ved DM-premieren i Tyskland.

”Vi har haft lejlighed til at prøve bilen af på Padborg Park, og jeg synes, at den føles okay, men det kan godt være anderledes, når vi kommer ud på nogle små veje. Vi mangler nok lidt effekt, men fornemmelsen er rimelig god. Vi har en top 5-bil, det er sikkert. Så er det bare et spørgsmål om, hvorvidt vi har en top 5-kører.”


Ib Kragh og Mie Petersen er klar til start på hjemmebane

En top 5-kører i teamet har DK MOTORSPORT. Ib Kragh hører til blandt favoritterne til sejren i løbet, som han vandt i 2011, og ligesom dengang foregår det på hjemmebane på Juelsminde-halvøen.

”Hjemmebanefordelen er nok ikke så stor, som den tidligere har været,” vurderer Ib Kragh. ”Nu er det tredje år i træk, at løbet køres, og det er stort set de samme prøver, og konkurrenterne kan efterhånden nok huske prøverne lige så godt som jeg kan. Men nu må vi se, hvor god deres hukommelse er.”

Ib Kragh og Mie Petersen ligger aktuelt på en delt tredjeplads i kampen om Danmarksmesterskabet i rally i division A for de firhjulstrukne biler – en placering, der i høj grad var konsekvensen af en afkørsel under den sneplagede sæsonstart i Tyskland. Og makkerparret har netop været i Tyskland for at forberede sig til Rally Den Jyske Sparekasse.

”Det har været nødvendigt med lidt køretræning, specielt på tør asfalt, for det oplevede vi ikke ved DM-starten,” siger Ib Kragh, der har været meget involveret i planlægningen af selve løbet.

”Det har været en meget tidskrævende opgave, men jeg håber ikke, at det får nogen påvirkning for vores indsats i selve løbet – det har det i hvert fald ikke tidligere gjort. Det er et langt løb, og jeg glæder mig virkelig til det.”

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Juelsminde
  • 11/05/13 - Juelsminde - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: