Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Mikkel C. var hurtigst i åbningsløbet i DEC.

Danish Endurance
Championship 

08/05/13 

DEC - Danish Endurance ChampionshipMikkel C. Johansen kan godt være stolt efter første afdeling af Danish Endurance Championship - (DEC), som blev kørt på Padborg Park. Han kørte nemlig dagens hurtigste omgangs tider af alle i feltet.
 

Sidste år kunne 25-årige Mikkel C. Johansen fra Slagelse kåres som DEC mester i klassen for de største biler, og han var også at finde på startlisten til sæsonens 1. afd. i Padborg i forgangne weekend.


Mikkel er klar til 4 timer på Padborg Park
(Foto: Birger Johansen)

"Siden sejren ved Britcar 24 Hour på Silverstone, England i slutningen af 2012, har jeg været i tæt dialog med et NASCAR team i USA. Men store planer kræver store budgetter, som der skal lang tids forberedelser til” forklarer Mikkel og fortsætter: ”Som regerende mester i DEC, vil jeg gerne vise flaget i igen i år, og heldigvis viste der sig en mulighed her for ganske kort tid siden," fortæller Mikkel, som stillede til start i en Porsche 996 GT3 sammen med Frankie Jørgensen, Horsens og team ejer, Heino Bo Frederiksen.


Mikkel C Johansen satte hurtigste tid i weekenden
(Foto: Birger Johansen)

Der var tale om et helt nyt team - ikke kun for Mikkel C. Johansen -, men også når det drejer sig om teamets erfaring med langdistance racing. Det stod derfor klart, at Mikkel kunne bidrage meget, med sin erfaring indenfor den slags motorløb.

”Både under en test forud for løbet og under formiddagens tidtagning, fik vi justeret flere ting om på bilen, så den blev både hurtigere og lettere at køre," beretter Mikkel, som kunne kvittere for arbejdet med at køre en tid, som rakte til en startplacering som nummer to efter en Ferrari 458.

Mikkel lagde ud med at sidde bag rattet i den første time af løbet, og her lykkedes det for ham, at holde Porschen på omgangshøjde med Ferrari’en, som ellers er udstyret med en væsentligt kraftigere motor.

Forbedringerne på bilen betød, at selv om Ferrari’en trak tydeligt fra på langsiden, så var Mikkel i stand til at vinde det tabte tilbage igen i svingene og ved passage af overlapperne, og efter en god time, kunne han derfor aflevere bilen til næste kører, på en sikker 2. plads.

Men et pitstop, hvor benzinpåfyldningen voldte teamet kvaler, samt et ikke planlagt kørerskifte, satte Porschen tilbage i stillingen, og da Mikkel igen skulle i bilen, for at køre den sidste time, så det svært ud - 8 omgange var Ferrarien nu foran.! Denne manglede dog et pitstop, men selv da det var gennemført var der 4 omgange op til omgangshøjde.

Mikkel fik nu besked om at presse Porschen alt hvad han kunne, da der nu ikke længere skulle tages hensyn til dækkenes holdbarhed. Allerede tidligere i løbet havde Mikkel kørt på hurtigere omgangs tider end sin kvalifikations tid, men nu faldt omgangs tiderne yderligere drastisk, og han kørte sågar hurtigere end Ferrarien på noget tidspunkt havde præsteret.


Der blev kæmpet for placeringer
(Foto: Birger Johansen)

Mikkel var nu den hurtigste mand på banen og Ferrarien blev indhentet og overhalet. Men det skulle jo gøres mere end én gang, hvis en sejr skulle i hus.

Selv om Ferrarien i slutspurten, måtte have et sidste pit-stop, var Mikkel og hans teamkammerater stadig to omgange bagefter Ferrarien, da mål flaget faldt, efter 4 timers race.

Det rakte dog så rigeligt til en andenplads i klassen for de største biler og som en stor fjer i hatten, så blev Mikkel, noteret for bedste omgangs tid for hele løbet. Noget han faktisk præsterede flere gange i den sidste time, hvor tempoet bare blev øget og øget hele tiden.

Så selv om dagen ikke blev kronet med en sejr, var der masser af optimisme i teamet efter løbet. "Det har været spændende at prøve at køre i en Porsche, som med sin hækmotor er helt anderledes opbygget end sidste års Aston Martin, eller nogen af de andre biler, jeg har kørt i. Men det var lettere end jeg havde ventet. Bilen er let kørt og vi viste, at vi kunne følge med de hurtigste” fortæller Mikkel med et smil.

”Der er altid mange udfordringer med at forbedre bilen, men især pit stoppene, skal vi have forbedret. Men alt i alt, ser jeg gode fremtidsmuligheder for teamet," slutter Mikkel C. Johansen.

Mikkel C. Johansen


Læs mere om:
  • Mikkel C. Johansen
  • Padborg Park
  • 04/05/13 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •      D4 Enterprise Solutions