Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC sport

Road Racing DM Ring Djursland 11. og 12. maj

MC sport 
01/05/13 

Road Racing-sæsonen i Danmark skydes i gang på Ring Djursland d. 11. og 12. maj med for nogen et glædeligt gensyn og for andre med en vis portion ærefrygt. Nok er Ring Djursland en ”lille” bane, men den er en af de mest spændende og krævende baner, der findes.
 

I weekenden den 11. og 12. maj bliver der kørt ikke mindre end 3 DM-afdelinger i Road Racing, så der bliver race for alle pengene. Road Racing hører under Danmarks Motor Union og i den nævnte weekend bliver der kørt i alle klasser, som er:

Moto 4½ - En helt ny klasse som har premiere i 2013. Her kan alle motorcykler op til 450cc deltage. 1-cyl. 2-cyl. 2-takt eller 4-takt. Alt er muligt. Her kan der blive gensyn med nogle af de ”gamle” racere, som har stået og samlet støv de sidste år.

Rookie 600 - Klassen for de nye og ikke helt erfarne. Motorcykler op til 600cc.

Rookie 1000 - Også for de nye og ikke helt erfarne. Motorcykler op til 1000cc. Det er i de 2 klasser, at de nye stjerner fødes og der er kamp til stregen.

Superstock 600 og Superstock 1000 - Standard motorcykler, hvor der kun må ændres meget lidt på cyklerne, så det er her man kan se, hvad en gadecykel egentlig er i stand til at præstere.

Supersport 600 og Suberbike - Her er der givet noget mere gas med modificeringerne, og det er her de helt hårde drenge kører om kap.

I Classic bliver der kørt DM i hele 5 klasser. De vil dog være slået sammen til to i weekenden. Her er der tale om motorcykler fra 30’erne og frem til 1987 - lige fra 50cc til 1100cc. Omgangstiderne for de hurtigste af de ”gamle” vil ligge meget tæt på de moderne, så her er der også super fint race.

Og for at krydre det hele lidt ekstra kommer der 25 til 30 KZ2 Gokarts og kører et par heats. Det er 125cc maskiner med 6 gear, og de kører hurtigt og særdeles underholdende.

Der bliver kørt begge dage fra kl. 08:00 til 16:00. Billetpris for hele weekenden er 150,- kr. (Endags pris er 100,- kr.)

Når billetten er købt, er der fri adgang til tilskuerområder og ryttergård. Så her kan man komme helt tæt på motorcyklerne og få en snak med kørerne.

DMU - Danmarks Motor Union

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 12/05/13 - Ring Djursland - Road Racing - DM
  •