Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Audi stiller med forlænget R18 på Spa

FIA WEC 
26/04/13 

World Endurance ChampionshipEfter Tom K og hans teammates tog en stor sejr på Silverstone i WEC-åbningsløbet har nordjyden og hans team, Audi Sport Team Joest, nu intensiveret forberedelserne til Le Mans, som køres den 22.-23. juni.
 

For at få den optimale optakt til det vigtigste løb i sæsonen, har det tyske mærke besluttet at stille til start med en tredje Audi R18 e-tron quattro i det kommende WEC-løb på Spa.


Audi stiller med forlænget R18 på Spa
(Foto: Audi)

Den særlige R18 e-tron quattro vil gøre brug af en aerodynamisk pakke, som er optimeret til den hurtige Le Mans-bane og kan genkendes ved dens forlængede bagende. Teamet vil analysere forskellen i tid mellem den nuværende og den forlængede model i hver sektor på banen.
Desuden vil der blive set på de praktiske aspekter ved den særlige bil, ligesom data bliver genereret til brug i forberedelserne op til løbet på Le Mans. Den 'lang-halede' R18 bliver på Spa kørt af Marc Gené, Lucas di Grassi og Oliver Jarvis.

Tom Kristensen, Allan McNish og Loïc Duval starter WEC-løbet i Belgien med den samme aerodynamiske variant, som gav dem sejren på Silverstone. Den skaber optimal downforce på en bane, som den 7,004 kilometer lange rundstrækning på Spa.

"Spa er en stor udfordring for vi kørere, bilerne og de forskellige teams. Det er en typisk bane fra en anden æra med mange vertikale forskelle, blinde sving og ofte skiftede vejrforhold. Mekanikerne og alle de andre i teamet gjorde et utroligt stykke arbejde på Silverstone. Pit stop og strategien var god. Spa er vores sidste forberedelse i løbskonditioner før årets største konkurrence på Le Mans," siger Tom K, som tidligere har vundet på Spa i den legendariske Audi R8.

6-timersløbet på Spa bliver kørt lørdag den 4. maj. Eurosport viser dele af løbet på TV, men hele løbet kan følges på nettet på audi-liveracing.com.

Spa programmet:

Fredag, 3. maj:
09:00-11:00 Fri Træning 1
14:30-16:30 Fri træning 2
19:30-20:00 Kvalifikation LMP1 and LMP2

Lørdag, 4. maj
09:00-09:20 Warm-up
14:30-20:30 LøbTomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Spa-Francorchamps
  • 04/05/13 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •