Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Nicolaj Møller Madsen er klar til VW Scirocco R-Cup

Yokohama
SuperCup 

23/04/13 
Yokohama

Det fynske racertalent deltog i weekenden i Yokohama Super Cup i en VW Polo GTi. På trods af tekniske vanskeligheder er Nicolaj nu klar til den tyske VW Scirocco R-Cup.
 

Den tidligere Europamester i gokart deltager i år i den tyske mærkeklasse, som betragtes som første skridt på vej mod en karriere i international motorsport. Som træning før og mellem løbene deltager fynboen i den danske Yokohama Super Cup-klasse med en VW Polo GTi. I weekenden gjaldt det Åbningsløbet på Ring Djursland, hvor i alt 19 kørere kæmpede med om sejren.


Nicolaj Møller Madsen varmede op til VW Scirocco R-Cup i Yokohama Super Cup
(Foto: Gripping Media)

Nicolaj kom godt fra start i tidtagningen, hvor han kørte fjerdehurtigste omgangstid. Et godt udgangspunkt for gode resultater i de tre heat. Desværre gik det ikke den rigtige vej for den karismatiske fynbo.

- Jeg fik egentlig en fornuftig start på første heat, men i slutningen af løbet får jeg en defekt i gearkassen og må mere eller mindre trille bilen i mål, fortæller Nicolaj Møller Madsen, som ikke var færdig med at løbe ind i problemer.


Det fynske talent viste gode takter på Ring Djursland
(Foto: Gripping Media)

Allerede på opvarmningsomgangen blev den blå VW Polo ramt af en defekt kølerslange, og straks fossede kølevæske ud på de glatte slickdæk - med det resultat, at Nicolaj røg af banen og fik skader på bilen.

- Det var simpelthen så surt, for at sige det pænt. Jeg måtte udgå af andet heat, og så var der kun tilbage at starte bagerst i feltet til sidst heat - med en bil, som ikke var helt perfekt efter afkørslen. Jeg er ret imponeret over at teamet fik bilen klar til sidste heat!

Selvom bilen ikke kørte helt som ønsket i sidste heat, kunne Nicolaj køre sig til en top 10-placering og vænne sig til at køre stærkt i en forhjulstrukket racerbil. Og faktisk er racerkøreren også selv godt tilfreds, trods alt:

- Det har været en god optakt til min debut i VW Scirocco R-Cup. Jeg har fået kørt nogle værdifulde kilometer, og i tidtagningen var jeg 1,2 sekund hurtigere end bilen kørte sidste år på samme bane - første gang, jeg kørte i bilen, lyder det fra en storsmilende Nicolaj Møller Madsen.

- Jeg har arbejdet meget på at denne sæson bliver en succes, både fysisk og mentalt. Jeg har trænet i en simulator mange gange, og jeg var også fjerdehurtigste kører, da VW Scirocco R-Cup testede på Oschersleben i Tyskland for et par uger siden. Det bliver en spændende sæson, og jeg glæder mig enormt til at komme i gang!


Nicolaj Møller Madsen i VW Polo GTi
(Foto: Gripping Media)

- Det har været en intens omgang at få alle ender til at mødes, og jeg er glad for at have så entusiastiske sponsorer, der har gjort det her muligt. Team Online, SCM Stellcon, DK Online, Freddy Petersen og hele min erhvervsklub har været utrolige i vinterens løb, og jeg glæder mig til at give dem en masse gode resultater som tak for supporten.

Det første løb i VW Scirocco R-Cup køres den 4-5. maj på Hockenheim-banen.

Nicolaj Møller Madsen - Nicolaj.eu

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: