Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Dramatik og spænding i Sunoco SSC

Special Saloon 
23/04/13 

Foråret og SUNOCO SSC sæsonen kom for alvor i gang i weekenden den 20. – 21. April, og det skete med flot og fair race, god spænding og lidt dramatik. Med 25 biler til start præsterede SUNOCO SSC weekendens største og hurtigste felt.
 

Hurtigst af alle var i weekenden Claus Christensen igen, men en tid på 48.312 sat i tidtagningen lørdag. Det hjalp dog ikke mod Christer Gislerud, der præsterede at vinde og sætte hurtigste tid i samtlige 3 heats. Op til heat 2 så det ellers svært ud for Christer, da han kom en anelse for sent til starten, og måtte starte fra pitten. Men Christer formåede at køre sig hele vejen op igennem feltet og vinde ganske komfortabelt. ”Når jeg har en masse biler foran mig, så ser jeg ikke forhindringer, men derimod ser jeg muligheder for at overhale” fortæller Christer efterfølgende og tilføjer at det var sjovt at køre sig op igennem feltet.


Christer Gislerud var bedst scorende mand på Ring Djursland i weekenden
(Foto: Keld Dohm)

En af weekendens positive overraskelser var den kun 16 årige Mikkel O. Pedersen, der for første gang stillede op en standardvogn, og så i en Porsche 997 GT3 Cup. Mikkel præsterede at gennemføre de 3 heat på henholdsvis en 5. 10. og 6. plads, hvilket rækker til en delt 9. plads i den samlede stilling, og en 4. plads i S-GT divisionen. Teamet fortæller at bilen er blevet droslet til lige godt 300 Hk, og samtidig var hovedformålet med Mikkels deltagelse at samle erfaring, frem for at skabe resultater. ”Det er meget anderledes at køre Porschen i forhold til den Formel Ford jeg kørte sidste år” fortæller Mikkel med et stort smil, ”og så var det rigtig sjovt”. Det bliver spændende at følge Mikkel de næste par år.


Mikkel O. Pedersen er med i SUNOCO SSC 2013 for at lære – noget tyder på at han er meget lærenem
(Foto: Keld Dohm)

I division 2 blev der som ventet hård og tæt kamp mellem den regerende mester Martin Vedel Mortensen og Hans Hartmann. Ingen tvivl om at det bliver spændende at følge.

I division 3 viste Michael Klostermann at han med 2 heatsejre er hurtig. Desværre holdt motoren ikke, og det betød at norske Tor Brynjelsen med en 3., en 2. og en 1. plads tog den samlede sejr i division 3.

Christian Siepmann i division 4 har fået en ny motor i BMW’en, og den viste sig at være sædeles effektiv, og kun et ødelagt hjulleje i heat 3 forhindrede Siepmann i at få tre topplaceringer i weekenden. Jørgen Hansen viste, at selv med en reservebil, så kan han være med. I den samlede stilling er Jørgen Hansen kun 1 point efter Siepmann, og når Jørgen kommer tilbage i hans vanlige RSR Porsche, så bliver der også tæt kamp her.

De dramatiske højdepunkter i weekenden blev leveret dels af Christian Vejby, og dels af Frederik Holm. Christian Vejby satte i bogstaveligste forstand banen i brand i tidtagningen, da han parkederede i noget tørt græs. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt med bilen, men der skulle dig knokles igennem i teamet for at få den køreklar til heat 1. Den indsats blev af SUNOCO SSC’s bestyrelse belønnet med fighterpokalen for weekenden.

Frederik Holm’s bidrag til dramatikken var ganske spektakulært, billederne taler for sig selv.


Frederik Holm’s bidrag til dramatikken var ganske spektakulært, billederne taler for sig selv
(Foto: Keld Dohm)

Frederik Holm kunne heldigvis kravle helt uskadt ud af bilen.

”For enden af langsiden havde jeg pludselig ingen bremsekraft, og så kom jeg alt for hurtigt ind i svinget” fortæller Frederik. Det er endnu uvist hvad der forårsagede bremsesvigtet, men heldigvis er bilen ikke så skadet som man skulle tro, og Frederik forventer at have den klar til næste løb.

Alt i alt en fantastisk weekend for SUNOCO SSC. Næste løb er Nordisk Festival den 7. -9. juni på Rudskogen i Norge

SUNOCO SSC, www.specialsalooncar.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/04/13 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her