Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svær sæsonstart for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
25/03/13 

Peugeot Sport Dealer Team DK fik en resultatmæssig særdeles skuffende start på kampen om årets Danmarksmesterskab i rally. Ikke en eneste af teamets tre rallybiler nåede i mål i årets ADAC Wikinger Rallye, og en væsentlig forklaring herpå var det vintervejr med sne- og isglatte veje, som prægede løbet.
 

”Vi havde fået opbygget et forspring på lidt mere end et minut, da vi tog hul på eftermiddagens hastighedsprøver,” fortæller Christian Jensen fra Ans, der sammen med Freddy Pedersen fra Bjerringbro startede forsvaret af deres Danmarksmesterskab i firhjulstrækkerdivisionen.

”Vi kørte egentlig og slappede af, men kørte alligevel tre kilometer for hurtigt ned mod et sving. Jeg tror aldrig, jeg har haft en afkørsel, hvor jeg har kørt så langsomt, men det var åbenbart nok til, at bilen røg ud i grøften og hang på bunden. Vi kunne simpelthen ikke få den fri igen.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen lå på en sikker førsteplads, da de endte løbet i en snedrive

Bilen sad urokkeligt fast, og der gik lang tid, inden der kom tilskuere til holdet i den strandede Peugeot 207 Super 2000. Det var dog først, da en traktor ankom, at bilen kunne komme fri. Men da var tiden gået.

”Det var ærgerligt,” konstaterer Christian Jensen, ”for det havde været kanongodt at komme hjem med 20 point, men sådan er det bare. Nu vi må se, om vi kan køre nogle point hjem i de sidste fem afdelinger.”

Kjeld Seidler fra Holmegaard og Marc Troels-Smith fra Store Heddinge var også af vejen under ADAC Wikinger Rallye. Det gav skader på den blå og hvide Peugeot RCZ, som måske ikke var store, men så dog tilstrækkelige til, at de ikke kunne fortsætte.

”På prøve 1 sad vi fast et par gange, men på prøve 2 syntes jeg, at bilen havde fået bedre fat med dækkene, så jeg gav den mere gas,” forklarer Kjeld Seidler. ”Vi kom så i for høj fart til et sving, hvor jeg prøvede at redde bilen med håndbremsen, men vi røg i grøften, hvor vi ramte et brønddæksel, som beskadigede køleren og oliekøleren. Vi kom i mål på prøven, ikke engang med nogen dårlig tid, selv om vi havde holdt lidt stille, men selve køleren var blevet så utæt, at vi var nødt til at stoppe.”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith nåede kun at gennemføre to hastighedsprøver i løbet
(Foto: Brian Juel)

Hjemme på værkstedet er bilen blevet skilt ad, og det viste sig, at der udover de to beskadigede kølerdele samt fronten ikke var ødelagt noget vitalt på bilen, som snart er klar igen. Men Kjeld Seidler kan ikke lade være med at ærgre sig over den tidlige exit.

”Vi havde aftalt, at vi skulle tage den med ro og bare gå efter at gennemføre, for det var svære vej- og vejrforhold,” siger Peugeot RCZ-køreren. ”Sådanne forhold er netop essensen i rally, for rally er jo uforudsigeligt, ellers skal man køre baneløb, hvor man ved, hvad der er rundt om hjørnerne. Vores plan var god, men jeg blev bare lidt for ivrig.”


Esben Hegelund og Karsten Isaksen deltog kun i første del af løbet, da de valgte at stoppe på grund af sygdom

Peugeot Sport Dealer Team DK var i ADAC Wikinger Rallye også repræsenteret ved Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Egtved. Desværre var Esben Hegelund plaget af influenza i kroppen, og under lørdagens første hastighedsprøve blev ubehaget imidlertid så stort, at makkerparret valgte at stoppe midt på hastighedsprøven, da det ikke var forsvarligt at fortsætte.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Karsten Isaksen
  • Kjeld Seidler
  • Marc Troels-Smith
  • Schleswig
  • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
  •