Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Det var ikke Webbers skyld...

Formel 1 
20/03/13 

McLaren har lavet en ny ECU til denne sæson
I et forsøg på at stoppe det elektroniske kapløb og holde omkostningerne nede på et fornuftigt niveau, blev der for nogle år siden indført en standard ECU (Engine Control Unit), som McLaren Electronics fik til opgave at levere. Til denne sæson har de så introduceret en ny udgave af deres ECU.
 

Den gamle ECU har været i brug siden 2008, så det var åbenbart på tide at udskifte den. Den nye er fremtidssikret og skal også bruges i 2014, hvor motorreglementet bliver ændret.

ECU'en er den boks der holder styr på bilen data. Den sørger for at DRS åbner når det er lovligt, og ikke åbner på andre tidspunkter. Den melder tilbage til pitten med data omkring alle bilens forhold, den holder styr på motoren etc.

Den nye ECU blev første gang testet her i foråret, hvor de fleste teams brugte den i test. Løbet i Melbourne var så det første løb for ECU'en og det forløb uden problemer. Der var dog andre problemer for softwaren. Computeren i pitten hos Mark Webber skulle åbenbart pludselige genstartes, og det skete på opvarmningsrunden lige inden løbet. Dermed var Webber og Red Bull ikke helt klar til start, da lysene blev slukket. Så det var altså ikke udelukkende fordi Webber altid starter dårligt, at det gik så skidt på hjemmebanen. Der var binære problemer bagved!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 17/03/13 - Albert Park - Formel 1
  •