Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Duval bliver Tom K's nye Le Mans-makker

Le Mans 
03/02/13 

Le MansTom Kristensen, Allan McNish og Loïc Duval. Det er navnene i Audis nye team, som sammen skal angribe både Le Mans og World Endurance Championship i 2013. Det blev afsløret i forbindelse med et stort anlagt pressemøde arrangeret af ACO og FIA i Paris fredag aften.
 

Mens Tom K og Allan McNish er en velkendt kombination, så er 30-årige Loïc Duval den nye mand i Audi-teamet. Franskmanden debuterede for Audi i 2012 og vandt 6-timersløbet på Spa. Han har tidligere kørt for Peugeot, hvor han i 2010 satte banerekord på Le Mans. Samtidig har han - ligesom Tom K - erfaring fra japansk motorsport, hvor han også i 2013 skal konkurrere i Formula Nippon.

"Loïc er en klasse-chauffør. Han er en ung, stærk og kompetent franskmand, der har været vant til at kæmpe for tingene op gennem sin karriere. Det er naturligvis store sko han skal fylde ud efter Dindos afgang, men han har allerede bevist sit værd. Samtidig er han en god og intelligent fyr udenfor banen, og jeg tror han passer perfekt sammen med Allan, jeg og resten af vores team. Jeg ved, at det var derfor Dr. Ullrich allerede sidste år havde tænkt på ham som en mulig afløser for Dindo, når han trak sig tilbage. Sammen er vi nu opsatte på at tage kampen op mod Toyota, og gå efter sejren på Le Mans og i World Endurance Championship," siger Tom Kristensen, som ikke selv kunne være tilstede ved pressemødet på grund af testarbejde.

Audi stiller med tre biler på Spa og på Le Mans. Ikke overaskende fortsætter trioen Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer, mens den sidste bil bliver besat af Marc Gené/Lucas di Grassi/Oliver Jarvis. Toyota stiller op i WEC med to biler. Første afdeling køres på Silverstone den 14. april, men allerede den 16. marts skal Tom Kristensen forsøge at vinde sin syvende sejr i det legendariske Sebring 12 Hours.

tomkristensen.com


Læs mere om:
  • Loïc Duval
  • Tom Kristensen
  •