Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Tidlig exit for Nicki Thiim ved Dubai 24h

24H Series 
14/01/13 

For den unge Nicki Thiim blev 24 timers løbet i Dubai, en noget kortere oplevelse end ventet. Efter kun 30 minutters løb, blev en knækket brændstoftilførsel og en brand, afslutningen på løbet for hans Porsche 911 GT3 fra Attempto Racing, og teamet var tvunget til at opgive.
 

Løbsdagene i Dubai startede ellers rigtigt godt for Nicki Thiim og hans teamkammerater Ivo Breukers, Kévin Estre, Angel Benitez og Henry Hassid, og deres Porsche med startnummer 26. Alle træningskørsler blev gennemført til teamets tilfredshed.


(Foto: Creventic)

Og til sidst blev Nicki Thiim den afgørende. Med en hurtigste omgang ved natte-kørslen torsdag, sikrede han en anden position på startgrid, for team Attempto 1. Så teamet og kørerne havde al mulig grund til at være glade og tilfredse, og kunne selvsikre se frem til løbet, som startede fredag kl 14 lokal tid.

Direkte fra starten, lykkedes det Nicki Thiim at overtage føringen, som han havde svært ved at forsvare, mod en Mercedes SLS fra Team Abu Dhabi by Black Falcon med Jeroen Bleekemolen ved rattet, og en BMW Z4 GT3 fra Saudi Falcons teamet, med Claudia Hürtgen. Det var en hård men flot kamp som tilskuerne nød.


(Foto: Creventic)

Men så begyndte dramaet. Pludselig begyndt Nicki Thiims Porsche 911 GT3 at få understyring, og Nicki Thiim tabte den ene position efter den anden, og til sidste begyndte den af brænde bagtil. Det viste sig at brændstoftilførslen var knækket, og der sprøjede brændstof ud over dækkene, hvilket betød at vejgrebbet forsvandt. Samtidigt ramte brændstoffet ned på udstødningen, og blev antændt. Det lykkedes for Nicki Thiim at få slukket ilden, og herefter få bragt bilen tilbage til pit, ved egen kraft.


(Foto: Kurt Thiim)

Efter et kort check af bilen, gik situationens alvor op for teamet. Skaderne ville blive for svære at udbedre, og teamet måtte give op, efter kun at have været med i løbet, i 30 minutter.
"Det var hårdt at måtte indse. Vi var så velforberedte, og kunne kæmpe om podiet. Jeg er meget skuffet", sagde en trist Nicki Thiim fra pitten.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Dubai
  • 12/01/13 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS