Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Dubai 24H 2013 : 3 Danskere gennemfører løbet

24H Series 
12/01/13 

Efter at have været udsat for en lang række prøvelser i form af træninger, nattræning samt kvalifikationer, to de 11 tilmeldte danske kørere fat på den 24 timers lange prøvelse i Dubai.
 

I løbet har både hele danske teams deltaget, men en del kørere har også deltaget som enkeltpersoner via f.eks. udenlandske teams. Martin Gøtsche var tilmeldt løbet via det tyske Team Gloyna Motorsport, hvor han deltog i en Clio-cup bil (altså en standardvogn som ikke var tunet). Martin kørte løbet sammen med de 3 med kørere, Thomas Franken (NL), Stefan Tanner (SU) og Vincent Le Sage (NL).

På det lille hold viste det sig hurtigt at det var Stefan Tanner og Martin Gøtsche som var de hurtigste af de 4, men Vincent Le Sage blev bedre og bedre igennem løbet, så han også fik kørt nogle fine tider. I sidste halvdel af løbet var det dog Martin som trak de bedste tider hjem på 2.28.00 som er godt for en Renault Clio-cup bil.

Generelt er det lidt specielt at deltage med en Clio, idet den er noget langsommere end f.eks. Mercedes SLS, Ferrari eller Lamborgini. Det betyder at man hele tiden, både skal holde øje fremad og bagud. Det fik Thomas Franken at føle på sin krop, idet det var første gang han deltog i et 24 timers løb. Thomas udtalte på et tidspunkt “I er sindssyge alle sammen” - lige efter han havde taget et nattestint på 90 minutter.

Men.. 4 mands besætningen på den lille Renault Clio med nummer 104 på siden, kæmpede bravt igennem hele løbet og fik gennemført det uden skader via på kørsler eller lignende. Det eneste problem der opstod var, at Clioen igennem de sidste 4 timer blev ved med at sætte ud ved de høje omdrejninger.

Teamet prøvede at ordne det, men måtte erkende at det nok var motoren som var ved at være færdig. Derfor lød ordren - “hold omdrejningerne oppe” således at olietrykket kunne holdes stabilt og at bilen kunne fortsætte, og det gik da også - selv om hastigheden igennem de sidste 4 timer blev reduceret.

Det endte dog alligevel med en flot 5. Plads til Martin og hans med kører, mens Gloyna’s anden bil (Nr. 105) kom i mål som nr. 3 i klassen med deres tunede Clio. Igennem løbet har heldet ellers ikke været med de danske kørere. Ud af de 11 deltagende danskere, var det kun 3 som gennemførte de 24 timers race, nemlig Martin Gøtsche (Renault Clio), Roland Poulsen (Porsche 997) og Jan Andersen (Aston Martin).

Nicki Thiim var den første som måtte udgå med brand i motorrummet på sin Porsche. Han startede ellers som nr. 2 i feltet og var allerede, efter ekstrem flot kørsel, på 1. pladsen efter én omgang.


(Foto: Kurt Thiim)

Ellers viste de danske kørere, på sædvanlig vis, god sports ånd og der blev snakket og koordineret godt på tværs af de forskellige teams.

Steen Gøtsche


Læs mere om:
  • Martin Gøtsche
  • Dubai
  • 12/01/13 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS