Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Dubai kvalifikationen er overstået - nu venter løbet

24H Series 
11/01/13 

Perfection Racing Europes Aston Martin placerede sig midt i feltet under kvalifikationen til Dubai 24 timers løbet - og det gælder sådan set uanset om man kigger på placeringen i klassen, placeringen generelt eller for dens sags skyld ved sammenligning med de øvrige Aston Martin'er.
 

Torsdagen i Dubai har budt på adskillige træningspas afbrudt midt på eftermiddagen af to kvalifikationsrunder og så igen ud på aftenen et træningspas i mørke. Der har således været mulighed for at få kørt rigtig meget på banen og det har Perfection Racing Europe udnyttet fuldt ud. "Det der har været vigtigst i dag har været, at alle vores nye kørere skulle ud og få nogle flere omgange. Vi er kommet op at køre 106 omgange i dag - hvilket er dobbelt så meget som under testen onsdag - og det er helt fantastisk. Uden nogen som helst problemer, hverken med kørere, bil eller teamet, så det har været en rigtig, rigtig lærerig dag," konkluderer Kent Steffensen.


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Teamets unge, amerikanske kører, Frank Montecalvo, var udset til at skulle kvalificere bilen og det klarede han med en omgangstid på 2:15,367, hvilket placerede Aston Martin'en som nummer 7 blandt de 12 biler i SP3-klassen. Et resultat, som Kent Steffensen var ganske godt tilfreds med - især fordi, der ikke blev focuseret specielt på selve kvalifikationen. "Som nævnt har det drejet sig om at få så mange omgange som muligt i bilen op til de 24 timer begynder. Egentlig er det jo fuldstændig ligegyldigt om vi er to placeringer længere fremme eller tilbage, for det er de 24 timer, der tæller," vurderer teamchefen.


(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Nattetesten sidst på dagen forløb også fint, men gav alligevel teamet en lille ekstra opgave, som skal løses i morgen inden løbet. Kørerne klagede over dårligt lys på bilen og det viste sig, at forlygterne ganske enkelt er ved at være brændt ud. Det understreger vigtigheden af at få testet op til løbet, for at sætte tid til i løbet på grund af sådan en detalje ville være brandærgerligt, for at sige det rent ud. Det bliver der rådet bod på fredag morgen, så løbet kan startes med fuld blus på alle lamper.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Dubai
  • 12/01/13 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS