Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Kim Holmgaard klar til 24-timers løb i Dubai

24H Series 
04/01/13 

2013 er ikke blevet mange dage gammelt, inden Kim Holmgaard skal gøre sig klar til årets første motorsportsudfordring sammen med Team Bauhaus/Exxo.
”I starten af næste uge flyver teamet og jeg til De Forenede Arabiske Emirater, hvor vi skal deltage i det store 24-timers løb, der køres på Dubai Autodrome,” fortæller racerkøreren fra Aalborg.
 

”Det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse, men også en meget hård udfordring. Vi kører i vores Aston Martin, som det godt kan blive varmt inden i, men hertil skal så lægges, at der på denne tid af året er 30 graders varme udenfor, så det bliver noget af en prøvelse.”


Kim Holmgaard er en af fem kørere i denne Aston Martin

Det sidste løb, som Kim Holmgaard deltog i, var også et 24-timers løb. Det var løbet på den britiske Formel 1-bane Silverstone, hvor han og Team Bauhaus/Exxo kørte en generel tredjeplads hjem blandt mere end 40 startende hold.

”Denne her gang skal vi nok ikke regne med at komme i top 3 generelt, for der er fabrikshold fra flere forskellige mærker med,” vurderer nordjyden. ”Til gengæld håber vi på, at vi kan gøre os gældende i vores egen klasse, hvor vi kører efter som minimum at blive blandt de tre første. Vi vil naturligvis gerne tage en klassesejr, men top 3 er nok det mest realistiske i klassen.”

I alt fem mand skal dele den røde Aston Martin under det 24-timers lange løb. Udover Kim Holmgaard bliver det Michael Klostermann samt tre kørere fra henholdsvis Schweiz, England og USA.”

”Vi får også denne her gang støtte fra Aston Martin-fabrikken, og vores amerikanske kører har medbragt en coach, der skal hjælpe os til hurtigere at lære banen,” fortæller Kim Holmgaard. ”Samtidig får vi monteret videoudstyr, som skal hjælpe med at overvåge bilen og hvad der sker i cockpittet, og disse optagelser skal give os noget at analysere på efter træningerne og tidtagningerne, så vi vil være bedst muligt forberedte til selve løbet.”

”Selv føler jeg mig godt forberedt, for jeg har allerede tilbragt 40 timer i enten en avanceret racersimulator eller med et spil på computeren, hvor jeg har kørt banen igennem flere hundrede gange. Det er naturligvis ikke det samme som at være der selv, men jeg føler i hvert fald, at jeg ikke starter helt fra bunden med at skulle lære banen at kende, når jeg første gang ruller ud fra pitten.”

Holmgaard


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Dubai
  • 12/01/13 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS