Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

WTCC 2012 i tal

WTCC 
24/11/12 

World Touring Car Championship blev først afgjort i det allersidste løb - og heldigvis for det.
Undervejs blev der opsamlet en lang række tal og vi har her udvalgt nogen af de mange informationer.
For eksempel satte Yvan Muller ny rekord selvom at han ikke blev mester.
 

Robert Huff blev den fjerde verdensmester under det nuværende format. Tidligere har -Andy Priaulx vundet 3 gange - 2005, 2006 og 2007. Det samme antal mesterskaber har Yvan Muller - 2008, 2010 og 2011. Gabriele Tarquini har vundet en enkelt gang - 2009, og så altså Robert Huff i år.

I år deltog ikke mindre end 46 kørerer fra 18 nationer. Michel Nykjær var med en enkelt weekend og med god succes. For første gang deltog en amerikansk kører, Robb Holland. I sæsonfinalen i Macau, deltog der hele 29 kørere. Snittet for hele sæsonen var 23,3 pr. løbsweekend.

Blandt bilmærkerne så deltog der 6 forskellige bilmærker og med 12 forskellige modeller.

Som førnævnt satte Yvan Muller en ny rekord i 2012. Han er den kører der har vundet flest sejre henover sæsonen. 9 blev det til hvilket er ny rekord. Han havde selv den tidligere rekord på 8 sejre fra sidste sæson, hvor han dog måtte dele rekorden med Robert Huff. Totalt har Yvan Muller nu vundet 30 sejre hvilket også er ny rekord. Med den dominans som Chevrolet har haft de seneste sæsoner, er det næsten meget naturligt at Alain Menu og Robert Huff besætter en delt andenplads med 23 sejre hver.

Til gengæld var Robert Huff den mest konstante kører blandt fabrikskørerne. Godt nok vandt han 'kun' 5 sejre, til gengæld var han på podiet hele 17 gange. Kun 2 gange scorede han ikke points i denne sæson. De andre vindere i denne sæson udover Chevrolet kørerne, var Stefano D'Aste som vandt 2 gange og Norbert Michelisz og Gabriele Tarquini med hver en sejr. Gabriele Tarquini er for øvrigt den eneste kører der har vundet sejr/sejre i alle de sæsoner hvor han deltaget i serien - ialt 18 sejre i 8 sæsoner.

Når det gælder pole positions så var det Alain Menu der var bedst i 2012. 4 gange tog han pole position mens Alain Menu gjorde 3 gange og Robert Huff og Gabriele Tarquini med hver en hver.

Yvan Muller satte flere rekorder. Yvan Muller var den der førte flest omgange. Hele 106 omgange af de ialt 320 kørte omgange førte han. Han er også den der totalt har ført flest omgange med 369 ialt. Den eneste kører over 300 omgange.

Hos privatteamene var det Lukoil Racing der klarede sig bedst, dog var der tæt kamp med ROAL Motorsport om titlen her. Gabriele Tarquini og Aleksei Dudukalo klarede skærene for teamet, med lidt hjælp fra Tom Coronel der udgik i det andet løb i Guia.

Trods fravær af danske kørere, har WTCC serien været utrolig spændende med mange gode dueller henover hele sæsonen. 2013 bliver på en måde mere spændende idet Chevrolet ikke stiller op som officielt team mere. Det bliver spændende at se hvor Yvan Muller, Robert Huff og Alain Menu skal køre i den kommende sæson. 2013 byder også på en tilbagekomst til Honda der næste år kører fuld sæson.

Dons

Læs mere om:
  • Alain Menu
  • Robert Huff
  • Yvan Muller
  •