Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Brandærgerlig sæsonafslutning for Tim Svanholt

DM Rally 
07/11/12 

Men trods alt et tilfredsstillende slutresultat efter en turnering med flere tekniske problemer
Bedst som det gik, var det slut, da Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Tåstrup, gav den gas i den bornholmske finalerunde om årets mesterskaber i rally.
 

Bilen; en Mitsubishi Lancer Evo IX, der for blot et par uger siden, sikrede Svanholt totalsejren i den sjællandske slutrunde af Yokohama Mesterskabet, mistede pusten efter den første af DM-finalens ialt 12 hastighedsprøver på Bornholm.


Tim Svanholt og Carina Møller klar til at give den gas i DM-finalen på Bornholm

Så det var en reverenter talt brandærgerlig duo, som brugte resten af opholdet på klippeøen til at se konkurrenterne fordele pointene til mesterskaberne, der blev afsluttet på nogle af turneringens mest udfordrende og spektakulære veje.

- Motoren mistede pludseligt olietrykket og brød i brand på vej ud fra den første hastighedsprøve. Vi fik dog heldigvis hurtigt bugt med ilden. Hvad der præcist skete ved vi først, når vi får skilt motoren ad derhjemme, forklarede Tim Svanholt efter at have pakket sammen i Rønne.


Klar til ”take off“ ved den såkaldte ”shake down-prøve“ i Rønne Havn aftenen før DM-finalen

For ham og co-driver Carina Møller betyder det, at de slutter DM-turneringen 2012 med en 6. plads i kampen om DIF-mesterskabet for 4-hjulstrukne biler, en 3. plads i kampen om Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for 4-hjulstrukne standardbiler og 4. pladsen i Dansk Rally Championships mesterskab for samme kategori.

Ikke just den slutstilling Tim Svanholt havde satset på, men trods alle genvordigheder afspejler resultatet, at teamet har potentialet og den fornødne skarphed til at blande sig i toppen af dansk rallysport.


Svanholt og Møller i fejende stil på den første af hastighedsprøverne - og for dem den eneste

Faktisk havde guldvinderen Freddy Pedersen, der sammen med Christian Jensen i Peugeot 207 Super 2000, vandt både DM-finalen - og mesterskabet - forventet, at Svanholt og Møller ville blive deres hårdeste konkurrenter i slutrunden.

Flere faktorer fik indflydelse på Svanholt og Møllers slutresultat: Efter tre sæsoner med sølv-, guld- og bronzemedaljer i DM-rally 2008-2010 var Tim Svanholt i slutningen af marts i år på ny i aktion. Hans comeback tog udgangspunkt i Carina Møller som ny co-driver og samtidigt skiftede han fra den vante toptunede, forhjulstrukne VW Golf IV GTI Kit Car til den 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo IX i standardtrim. De første to-tre DM-runder gik med dels at få etableret et perfekt teamsamarbejde og dels med at få løst en række tekniske problemer med bilen. Endelig - men ikke mindst - afskar maskinskader i de to sidste DM-runder teamet fra at score point til mesterskaberne. Men det har ikke taget modet fra Svanholt og Møller.

- Vi kender endnu ikke konditionerne for sæsonen 2013, men vi fortsætter og satser på en ny og spændende DM-sæson, fastslår Tim Svanholt og tilføjer, at alternativet kan være at deltage i udenlandske turneringsløb.


Tim Svanholt og servicemand Henning Christoffersen gør bilen klar til starten

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: