Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Endnu en sejr til Vettel

Formel 1 
14/10/12 

Udramatisk eftermiddag i Korea
Hvis man insisterer kan man da godt finde et par detaljer fra løbet i Korea og blæse dem op til noget dramatisk. Red Bull leverede selv skytset, da de over radioen blev ved med at fortælle Vettel at han skulle passe på sine tyndslidte sutter. Men reelt set er der ikke meget at fortælle om løbet.
 

Mark Webber havde pole, og det hjælper jo altid, også selvom man muligvis er feltets svageste starter. Igen kom han sneglende ud af starthullet, men mistede dog kun en enkelt plads - til Vettel! Han prøvede at få den igen på den lange langside, men det lykkedes ikke og Vettel kunne derfor tilbringe hele eftermiddagen i front. Bag ham hele vejen lå Webber som et beskyttende skjold. Det gjorde han også hele vejen.

Det vil sige at Red Bull fik det helt optimale ud af weekenden. En dobbeltsejr, og Vettel overtog førstepladsen i VM kampen. Ferrari og Alonso var reduceret til tilskuere og må være bekymrede for hvordan resten af sæsonen skal forløbe. De formåede ikke at lægge noget som helst pres på Red Bull og Alonso skal endda nok være glad for at det var Massa der kom stormende på 4. pladsen i den sidste trediedel af løbet. Den brasilianske kører var i dag tydeligt hurtigere end Alonso, men udfordrede ham i sagens natur ikke. Så med en 3. plads fik Alonso begrænset skaden mest mulig.

Kimi Raikkonen blev nr. 5 i sin Lotus og holdt dermed fast i sin 3. plads i VM kampen, noget han selv i den forløbne har sagt om, at hvis man ikke bliver verdensmester er det jo ligemeget om man bliver nr. 2 eller 5. Men det ændrer alligevel ikke på den aktuelle placering. Lotus har gennem sæsonen været en meget stabil pointhøster, og mens de i foråret lignede nogle der kunne vinde, virker sejre nu langt udenfor rækkevidde.

Nico Hülkenberg blev nr. 6 efter et flot kørt løb; ligesom Raikkonen fulgtes han ikke med sin teamkammerat, på en dag hvor det ellers var normen at bilerne fulgtes ad. Men Hülkenberg kørte et godt løb, havde flere interessante dueller undervejs, blandt andet med Romain Grosjean der i stedet for at lave ulykker endte på en respektabel 7. plads.

Men dagens store overraskelse var den lille tyr, Toro Rosso. Det tidligere Minardi har ikke haft verdens bedste sæson, men i dag klarede bilerne sig fint og endte på 8. og 9. pladserne med Vergné foran Ricciardo.

På 10. pladsen finder vi så Lewis Hamilton, der sammen med teamet, havde en rigtig møgdag og kørte sig selv ud af VM kapløbet, hvor han nu er 62 point efter Vettel. Det startede ellers rimeligt for Hamilton, men et dæk der i den grad ikke virkede og endte med at ændre strategien til en tre-stopper hjalp ikke. På de sidste omgange fangede han også et grønt gulvtæppe som han kørte rundt og flagrede med - det grønne astroturf ved siden af banen var ikke videre holdbart og blev flænset flere steder.

Den anden McLaren, Buttons, havde også en dårlig dag. På første omgang blev han nemlig jordet af Kobayashi, der ikke helt evnede at erkende at den nemmeste måde at komme igennem et sving, er at dreje (og måske bremse først). Ikke bare Button blev et offer for japansk overmod. Også Nico Rosberg, måtte parkere på første omgang.

Og dermed sluttede en lidt triviel weekend. Rigtig spændende var det ikke, men ret skal være ret, der har været sæsoner hvor dagens løb havde været et af de bedre, men i år har vi været godt vant. Og heldigvis for det...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yeongam
  • 14/10/12 - Yeongam - Formel 1
  •