Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Den danske mester nægtet starttilladelse til det uofficielle VM

Formel Ford 
13/10/12 

Nicolai Sylvest vandt i slutningen af september det danske Formel Ford-mesterskab i Duratec som den yngste nogensinde, og han havde virkelig glædet sig til at repræsentere Danmark og give de andre nationers kørere kamp til stregen i den såkaldte Formel Ford Festival på Brands Hatch – det løb, der betegnes som det uofficielle VM, og som tidligere er blevet vundet af Jan Magnussen, Jason Watt og Dennis Lind.
 

Sådan kommer det desværre ikke til at gå. Det britiske bilsportsforbund – MSA – har en aldersgrænse på 16 år og vil ikke dispensere, selv om man har gjort det tidligere.

”Jeg står helt uforstående overfor denne beslutning, som jeg føler, er helt urimelig,” siger Nicolai Sylvests far, den tidligere DTC-mester Jesper Sylvest. ”Hvis Nicolai var helt grøn og uden international erfaring, kunne jeg forstå det, men han har masser af international erfaring.”


Nicolai Sylvest (til venstre) har været på podiet til internationale løb

I 2011 deltog Nicolai Sylvest således i 15 internationale kartingløb i KF3-klassen, vandt finalen i WSK Euro Series på Zuera-banen i Spanien og blev samlet treer i WSK Master Series. I år har han så kørt sin første sæson i Formel Ford, hvor han ikke blot har taget den danske titel. Han er også blevet nummer to i North European Zone-mesterskabet.

”I sommerferien deltog Nicolai også i tre Euro Cup løb på Spa i Belgien, Zandvoort i Holland og Nürburgring i Tyskland, og her kørte han mod mange af de andre udenlandske kørere, som skal køre Festivalen, og det lykkedes ham endda at tage en andenplads på Nürburgring og sætte ny banerekord for Duratec-bilerne,” forklarer Jesper Sylvest.

”Alligevel vil MSA ikke give ham starttilladelse, selv om Nicolai er tilknyttet Team Danmarks elitetrup under ledelse af Dansk Automobil Sports Union, som også har anbefalet MSA, at han skulle køre.”


Udover sit DM har Nicolai Sylvest også vist sit talent ved at hente pokaler på Nürburgring

Den 15-årige skoleelev vil nu i stedet kikke frem mod næste år, hvor han vil forsøge at teste Formel Renault eller Formel 3 indenfor nær fremtid, da det her er muligt at køre på trods af hans alder.

”Det giver mig også ekstra motivation med nye udfordringer,” siger Nicolai Sylvest. ”De næste måneder skal der arbejdes hårdt på at finde sponsorer, så det forhåbentlig bliver muligt at komme ud at køre internationalt i en af disse klasser, da jeg er sikker på, at jeg har det, der skal til for at begå mig også der.”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •