Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rotax Max Junior

Jan Jønck vinder Dansk Junior Rotax Max Challenge 2012

Rotax Max
Junior 

12/10/12 

Jan Jønck vandt sidste og ottende afdeling af Rotax Max Challenge. Dermed blev Jan den samlede vinder af det danske Rotax Max Challenge Mesterskab, hvor præmien ud over en flot pokal også er den danske plads i Rotax Junior til Verdensmesterskabet i Portugal i november.
 

Inden ottende afdeling førte Jan mesterskabet, men mesterskabet og pladsen til VM skulle afgøres under løbet. Det var derfor med stor spænding at Jan kørte ud til tidstagningen lørdag. Hele fredagen og lørdag formiddag under træningen regnede det og lige før tidstagningen ændrede vejret sig, så tidstagningen skulle køres på sliks og karten med en anden opsætning – så spænding til sidste sekund før tidstagningen. Jan var fokuseret og vandt tidstagningen, så han skulle starte det indledende heat fra pole position. Jan fik lavet en god start i det indledende heat og trak fra feltet på alle de efterfølgende omgange og kom i mål som sikker vinder af heatet.

Før prefinalen søndag var vejret igen skiftende, og spændingen intens da Jan kunne sikre sig mesterskabet ved at vinde prefinalen. Jan lavede en flot start og kom god ud af første sving tæt forfulgt af en konkurrent. Jan var nu under præs de efterfølgende omgange men holdt hoved koldt og fokuserede på at sikre sig sejren af heatet og begyndte at trække fra resten af feltet. Det var en meget glad og lette Jan der kørte over målstregen velvidende at mesterskabet var vundet. Finalen kunne Jan køre uden at tænke på mesterskabspoint og kørte fra start væk fra feltet hvorfra han kontrollerede heatet indtil han tog det ternede flag som sikker vinder af 8. afdeling af det danske Rotax Max Challenge.

Jan viste sin styrke og køreegenskaber i al slags vejr og var suveræn hele weekenden, og satte dermed et flot punktum for hans danske sæson i Rotax Max Junior.

”Jeg vil gerne sige stor tak til mine sponsorer, min mekaniker Jan Brøndum og alle supporterne, specielt RS Competition og teamchef Robert Schlünssen” sagde Jan efter mesterskabet var kommet sikkert i hus.

JanRacing.dk


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  •      ASETEK SIMSPORTS