Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mand mod mand

Formel 1 
09/10/12 

Optakt til Det Koreanske Grand Prix
Knapt er løbet i Japan overstået, førend man kan forberede sig til løbet i Korea. Med Alonsos tidlige exit i Japan og Vettels sejr, er der ved at blive lagt op til en duel om VM titlen - en kamp mand mod mand. Man kan næsten høre Ennio Morricones musik til Leones spaghetti-westerns, mens man forestiller hvordan Alonso og Vettel mødes i skumringen for at udkæmpe den endelige kamp om VM titlen.
 

Men ak, Vettel og Alonso er altså hverken Clint Eastwood eller Lee van Cliff. Og selvom de muligvis mødes i skumringen (Abu Dhabi bliver kørt ved solnedgangstid) skal de jo, når alt kommer til alt, ikke udkæmpe en duel, og slet ikke alene. For der er 22 andre aktører, der allesammen har deres egen dagsorden - og den er for dem ganske vigtigere.

Der har været klassiske dueller i Formel 1, tidspunkter hvor to kørere har domineret og helt sikkert dominerer slutningen af sæsonen. Hvor de to kombetanter er i en klasse for sig, og hvor duellen ikke bare er på omgangstider og point, men en duel på asfalten, en kamp om centimeter gennem svingene.

Sådan bliver det næppe. Kampen mellem Vettel og Alonso har en smule akademisk karakter over sig. Duellen er i tabellen, og dermed i virkeligheden bare ren statistik. På banen kan det godt være de møder hinanden, men dagsformen peger i Vettels retning, mens Ferrari over en sæson har leveret en stabil bil, der bare ikke er helt så hurtigt. Så er der også de andre kørere, der bestemt ikke har tænkt sig at lade sig reducerer til statisteri sæsonens afsluttende løb.

Mens Mark Webber og Felipe Massa, når alt kommer til alt nok skal kende deres plads og vide hvad der er vigtigt for deres hold, så har Hamilton og Button ikke nogens følelser at tage hensyn til. Hamilton vil køre sin chance for at komme tilbage i VM kampen og Button vil i virkeligheden bare gerne have nogle flere gode resultater og point. McLaren var i lidt skuffende form i Japan og det bør de rette op på.

Willams og Mercedes virker begge langt fra sejre, selvom de tidligere på året har hentet nogle. Men fokus er vel efterhånden også flyttet mere til 2013, fornuftigvis. Det virker heller ikke længere som om Lotus er tæt på den første sejr siden Detroit 1987. Men meget kan selvfølgelig ske i et løb og de arbejder stadig med deres lovede dobbelte DRS. Kimi Raikkonen er stadig godt placeret i VM, men det skyldes i ligeså høj grad at konkurrenterne, specielt dem fra McLaren falder lidt over deres egne ben en gang imellem.

Men det sandsynlige er at sejrene i de sidste fem løb skal fordeles mellem Red Bull, Ferrari og McLaren. Og ærlig talt, så er det længe siden Ferrari rigtig har lignet en vinder. Alonso har været god til at få det optimale ud af bilen gennem hele sæsonen, og at Massa kunne blive nr.2 i Japan fortæller også noget om bilen kvalitteter. Men den virker ikke så stærk som de to konkurrenter.

Det der kan blive Alonsos held og redning, er at sæsonen 2012 har været præget af en stor veksling mellem hvem der klarede sig godt hvor, og selvom Ferrari ikke skulle vinde flere løb, er det ganske muligt for spanieren at sikre sig point nok til vinde sin tredie VM titel.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yeongam
  • 14/10/12 - Yeongam - Formel 1
  •