Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Det var så tæt på… Nu skal der ses fremad!

Yokohama
1600 Challenge 

05/10/12 
Yokohama

Frederik Mortensen sluttede sin sæson i 1600 Challenge på andenpladsen efter en hård weekend på FDM Jyllandsringen. Kun otte point adskilte Frederik fra førstepladsen forud for den sidste løbsweekend. Alle sejl var sat ind, men det blev ikke den bedste optakt til finaleweekenden. En cykeltur på vej til arbejde resulterede i et forstuvet håndled - og så med en uge til den altafgørende finale.
 

"Det var ikke heldigt, for at sige det lige ud", griner Frederik. "Men det gør jo kun ondt, så det er bare at bide tænderne sammen og komme på banen!"


Et vinderteam på andenpladsen
(Foto: Gripping Media)

Og på banen kom Frederik og den blå VW Lupo GTi. Tidtagningen lørdag foregik på våd asfalt som så mange andre weekender i den forgangne sæson, og med 100 kilo succesballast i den lille racerbil var fordelene små. Alligevel fik Fredensborg-køreren sat næsthurtigste omgangstid efter Tommy Nygaard, mesterskabsrivalen.

Søndag omkring middag gjaldt det første af weekendens to løb. Frederik kom godt fra start og indledte en jagt på Tommy Nygaard, der havde lagt sig i front. En safetycarperiode i slutningen af løbet betød at løbet reelt skulle afgøres på sidste omgang. Lige før løbet blev givet frit fik Frederik ved et uheld ramt Nygaards bil, hvorefter han symbolsk lavede plads til konkurrenten. Det var ikke nok til dommerne, der tildelte en strafbane til Frederik.

"Det er svært at undvige en konkurrent som klodser bremserne to meter foran dig", konstaterer Frederik, som ikke var enig i dommernes konklusion. "Jeg gider ikke bruge kræfter på det, for selvom det reelt var mesterskabet som forsvandt, har jeg et heat mere hvor jeg kan vise hvorfor, jeg skulle have vundet!.


Frederik Mortensen var tæt på at vinde 1600 Challenge
(Foto: Gripping Media)

Og det kan man med rette sige at han gjorde. Takket være straffen i første heat kunne Frederik starte årets sidste løb fra fjerdepladsen, og med sikker hånd kørte han sig op igennem feltet, for til sidst at vinde løbet.

Efterfølgende var der udelukkende smil og gode miner at spore i Lamotek Racing-teltet. Trætte, men glade mekanikere kunne fejre en sæson som ikke kunne blive meget bedre. Og spørger man hovedpersonen, har det været det bedste år nogensinde:

"Jeg har haft den bedste sæson nogensinde og kan se tilbage på et år hvor jeg har taget flest sejre i klassen og sat bedste omgangstid i stort set hvert eneste løb. Mine mekanikere har bakket mig op og sørget for en hurtig og stabil racerbil, og det er imponerende hvor mange skulderklap og rosende ord, vi har fået med på vejen i år."


Årets sidste løb blev vundet af Frederik Mortensen
(Foto: Gripping Media)

Søndag eftermiddag bød også på et farvel til den racerbil, som har givet Frederik sine første kilometer og sejre i banesporten. Næste år venter nye og spændende udfordringer, og den blå VW Lupo GTi skal finde en ny ejer.

Hvad der skal ske næste år… Det vil Frederik fortælle mere om på et senere tidspunkt.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Mortensen
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: