Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Nicolai Eberhard vandt mesterskabet i YOKOHAMA SuperCup.

Yokohama
SuperCup 

03/10/12 
Yokohama

Ved starten af DM finalen, på Jyllandsringen, var der to mulige vindere af årets samlede mesterskab i YOKOHAMA SuperCup. Det var Nicolai Eberhard og Per Sørensen. Favoritten var dog Nicolai Eberhard, da han havde et forspring til Per Sørensen på hele 50 point.
 

Der var også lidt usikkerhed om andenpladsen. Men med Per Sørensens sejr i andet heat, var det punktum sat. Trediepladsen lykkedes det Troels Trærup at fastholde.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

Ved tidstagningen, som foregik i silende regn, var Nicolai Eberhard over 5 sekunder hurtigere, end nærmeste forfølger, som var den nye kører, Mikael Thygesen. Per Sørensen kom ind som tredie hurtigste.

I første heat fik Per Sørensen tekniske problemer med sin Seat Leon og kunne derfor ikke gennemføre heatet. Nicolai Eberhard vandt heatet, som gav ham yderligere 25 points i det samlede mesterskab. Dermed var førstepladsen i hus, da han nu var 75 points fra sin nærmeste forfølger. Troels Trærup kom ind på anden pladsen og Mikael Thygesen på tredjepladsen.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

Andet heat, var for mange kørere, et heat, hvor overvejelserne om dæktype kom til at afgøre tiderne. Selvom Per Sørensen blev ramt af en DS3 bil, i det våde føre, lykkedes det ham at komme i mål som hurtigste bil i klassen. På andenpladsen kom Anders Rohde og tredjepladsen gik til Nicolai Eberhard.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

I tredje heat var der masser af plads på banen, da der overraskende nok, kun var tre DS3 biler til årets sidste heat. Måske var det derfor, heatets vinder, Nicolai Eberhard, kørte de 11 omgange, over to sekunder hurtigere end den hurtigste DS3 bil. Per Sørensen kørte desværre af banen og gennemførte ikke heatet. De andre kæmpede til det sidste, om medaljer i denne sæsons sidste heat. Troel Trærup prøvede forgæves, at overhale Mikael Thygesen. Derimod kunne Anders Rohde komme i mål, kun to sekunder efter Nicolai Eberhard. Trediepladsen gik dermed til Mikael Thygesen.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

I det samlede mesterskab, blev Nicolai Eberhard vinder, med hele 87 points føring. På andenpladsen kom Per Sørensen, foran Troels Trærup, som fik tredjepladsen. Allan Osbech fra YOKOHAMA Danmark var til stede ved mesterskabsafgørelsen og lykkeønskede de tre vindere.

Mogens Roy Nielsen


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup - DM
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: