Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport går efter ny sejr

DM Rally 
02/10/12 

Målt på antallet af førstepladser har Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) været årets mest succesfulde hold i kampen om Danmarksmesterskabet i rally for Tunet National. To af årets fire kørte løb har holdet vundet, og de går efter sejr nummer tre, når der den 5.-6. oktober køres Tegee-Dan Rally med Roskilde som base.
 

”Konkurrencen bliver ekstra hård denne her gang,” siger Kenneth Madsen, der aktuelt indtager andenpladsen i kampen om Danmarksmesterskabet. ”Der er 12 biler denne gang i Tunet National, og mange af dem er to-liters biler, så de kan godt få en indflydelse på pointstillingen, hvis nogle af dem kommer op og presser os faste kørere.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff jagter deres tredje sejr

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff har fart i kroppen efter deres deltagelse i et mindre løb i slutningen af september, men de har ikke det store kendskab til hastighedsprøverne, de skal køre på ved Tegee-Dan Rally.

”Jeg har hørt, at der skulle være et par gode prøver imellem, men med de mange deltagere, er der ikke plads til at lave fejl eller få tekniske problemer. Hvis det kører fornuftigt, så gælder det om at få skrabet så mange point sammen, som vi kan,” siger den dobbelte løbsvinder.

René Harms/Jess Larsen (Nørre Alslev/Ringsted) får ved Tegee-Dan Rally deres anden start i den nye Suzuki Swift Sport i Standard National.


Rene Harms og Jess Larsen er klar til nyt DM-løb

”Vi har desværre ikke fået den rigtige gearkasse, men vi vil gerne ud at køre motorløb og vise, at vi har en flot rallybil. Vi kan jo ikke blive noget i mesterskabet, og vi skal have noget træning. Og træning får man jo ikke af bare at stå og kikke på,” siger René Harms. ”Men vi står lidt bedre stillet end sidst, for vi har fundet et spær, som vi har kunnet bygge ind i vores standardgearkasse, så nu kan vi i det mindste få træk på begge hjul rundt i svingene.”

”Jeg håber, at vores indsats her gør, at vi til næste år kan lægge godt fra start. Vi skal have noget køretræning, og Jess og jeg skal også mere ind på hinanden.”

Suzuki Motorsport stiller denne gang med tre biler, for også teamchef Anders Lysen (Sorø) er til start med den Suzuki Swift Maxi 2000, han og John Madsen (Dianalund) tidligere på sæsonen vandt Yokohama-mesterskabet med.


Anders Lysen og John Madsen kender Dyreskuepladsen i Roskilde
(Foto: Rallyfotografen)

”Jeg går ikke efter af få en klassesejr – den skal Kenneth køre hjem til teamet – men jeg går efter at få en god rallyoplevelse og så samtidig fået prøvet min 2000-bil af på nogle lange prøver – jeg har hidtil ikke kørt topfart med min nye bil endnu,” siger Anders Lysen.

”Jeg har kørt rallyet i Roskilde før og kender flere af prøverne fra tidligere. Det er tæt på Sorø, og så har jeg en bil, som jeg tror, vil passe godt til det løb. Så er det også lang tid siden, at jeg har været ude at køre, så nu skal det være.”

Der er specielt en hastighedsprøve, som teamchefen ser frem til. Det er den hastighedsprøve, der skal køres i selve Roskilde.

”Prøven på Dyreskuepladsen kan jeg rigtig godt lide, og den vil jeg give gas på,” siger Anders Lysen. ”Der er nogle hårde drenge i klassen, og selv om jeg ikke har ambition om at skulle tage en klassesejr, så er jeg heller ikke den, der siger nej, det kan jeg ikke. Det er klart, at Kim og Kenneth er nogle hårde konkurrenter i klassen, men jeg tager kampen op.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • Henrik Dernoff
 • John Madsen
 • Kenneth Madsen
 • René Harms
 • Roskilde
 • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: