Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sjællandsk talenthold skal køre for Peugeot rallyteam

DM Rally 
28/09/12 

Når man ligefrem inviteres til at overtage rattet i en køreklar rallybil med 300 hk, er det med at slå til. Og det gjorde den 25-årige mekaniker Rasmus Sørensen fra Ølstykke selvfølgelig straks, da det officielle Peugeot Sport Dealer Team DK tilbød ham at køre teamets Peugeot 307 CC i de to sidste runder af årets DM-turnering.
 

Dermed får Rasmus Sørensen og hans co-driver, den 43-årige servicetekniker Peter Egholm fra Kirke Hyllinge, comeback i den næstsidste afdeling af det danske rallymesterskab i Roskilde den 5.-6. oktober.


Peter Egholm og Rasmus Sørensen med den Peugeot 307 CC, som de skal køre i årets næstsidste DM-rally i Roskilde den 5.-6. oktober

Bilen er en toptrimmet coupé-version af Peugeot 307, som tidligere har været kørt af Kjeld Seidler, der sammen med den tidligere danske rallymester Jens-Ole Kristiansen, Sorø, står i spidsen for Peugeot-rallyteamet og bag DM-turneringens førende hold:
Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, i en 4-hjulstrukket 207 Super 2000 samt Esben Hegelund og Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, i en tilsvarende bil.

– Rasmus har den rette alder, han er et oplagt talent med en god indstilling til og baggrund for at løse opgaven og levere gode resultater, forklarer teamkoordinator Kjeld Seidler om bagrundelsen for at sætte det sjællandske talent på hjul. Rasmus Sørensen er søn af den 4-dobbelte rallymester Jens-Åge Sørensen, Ølstykke, og kørte som co-driver for denne i årene 2006 til 2009, så han kender rallysportens metier fra begge sider af bilens cockpit.


Rasmus Sørensen og Peter Egholm formåede i 2011 at gøre sig gældende i Top-10 med en 2-hjulstrukket bil i kamp med toptrimmede 4-hjulstrukne biler

Selv debuterede han som kører i 2009 i et par rallysprint med en Citroën udlånt af en af sidste års DM-vindere Kim Wentzel, Hillerød. I 2010 blev det til en fuld sæson og en fjerdeplads i klassen. I fjor kørte han med succes i både Opel Kadett GSI og VW Golf Kit Car og sluttede i Top-3.

Efter et par løb i starten af denne sæson blev der stille omkring den 25-årige fartpilot. Samarbejdsaftalen med Peugeot-teamet, som rækker ind i 2013, har imidlertid banet vej for et spændende comeback.

– Det bliver godt at komme igang igen, og især i en bil som 307 CC’eren. Vi vil gøre vort yderste, så må vi se, hvad samarbejdet med Peugeot-teamet kan føre til, siger Rasmus Sørensen.


Peter Egholm har været aktiv i rallysporten siden midten af 90’erne både som kører og co-driver, og han fortsætter med at holde Rasmus Sørensen på rette spor i det kommende DM-rally

207 CC’eren kører i klassen for tunede 2-hjulstrukne standardbiler og sluttede i 2011 på tredjepladsen bag Rasmus Sørensen på andenpladsen med bl.a. to klassesejre.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • Roskilde
 • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions