Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

RCZ Racing Cup

Michael Carlsen klar til Le Mans

RCZ 
26/09/12 

Michael Carlsen har i år koncentreret sin motorsportsindsats på de franske baner, hvor han har deltaget i Peugeot RCZ Racing Cuppen, og i den sidste weekend af september kører han så sit afsluttende løb i denne sæson. Det sker på banen ved den vestfranske by Le Mans.
 

”Jeg glæder mig virkelig til det, og jeg tror, at det bliver virkeligt spændende,” siger racerkøreren fra Vissenbjerg. ”Det er jo et sted, hvor mange danskere gennem tiden har sat deres præg på tingene, og det kan man kun tænke tilbage på med glæde.”

”Men det bliver ikke på det baneforløb, som bruges til 24-timers-løbet, at vi skal køre. Til det løb bruger man flere offentlige veje, som kun spærres af få gange om året. I stedet skal vi køre på den såkaldte Bugatti-bane, som dog også bruger dele af banen fra 24-timers-løbet.”


Michael Carlsen glæder sig til at opleve Le Mans-banen som kører

Michael Carlsen har tre gange tidligere i år kørt race med sin Peugeot RCZ. Det har været to gange i Frankrig med starter på Ledenon og Val de Vienne samt ved det seneste Grand Prix herhjemme på Jyllandsringen.

”Min start på Jyllandsringen har været rigtig god, for her svarede vejr- og temperaturforholdene til dem, jeg måske kommer til at opleve på Le Mans-banen,” siger Michael Carlsen. ”Til Grand Prixet var det regnvejr, og det var en god erfaring at få med, for jeg har ikke kørt i regn i mine to tidligere starter i Frankrig. Siden har mine konkurrenter været ude i et regnvejrsløb, så jeg står ikke helt på bar bund, hvis det skulle regne på Le Mans-banen.”

Trods regnvejrserfaringen med den flotte Peugeot RCZ-racer er Michael Carlsen dog handicappet af, at han ikke har kørt en komplet sæson i det franske, ligesom han ikke har praktisk erfaring med banen i Le Mans – selv om han har været der flere gange som tilskuer.


Erfaringen fra sidste start på en våd FDM Jyllandsringen, håber Michael Carlsen at kunne bruge på banen i Le Mans

”Med lidt held kunne vi sidste gang være sluttet blandt de 5-6 første, og kan vi det denne gang, så vil det fint,” slår han fast. ”Men der er kommet flere deltagere, og så afhænger det af, hvordan banen og bilen passer sammen. Jeg har haft lidt svært ved at klare mig på de lange, lige stræk, for når jeg kom op bag de andre, så kunne de trække fra mig på langsiderne. Det har været nemmere på de dele af banerne, hvor det har drejet lidt, og det håber jeg også kan gøre sig gældende på Le Mans.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • 30/09/12 - Le Mans - RCZ
  •