Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tim Svanholt glæder sig til hjemmebanerally

DM Rally 
25/09/12 

Rallykøreren fra Øm er til start ved Tegee-Dan Rally i den første oktober-weekend
I weekend den 5.-6. oktober køres årets Tegee-Dan Rally. Løbet, der er femte og næstsidste afdeling af Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab – får Roskilde som base og skal afvikles med hastighedsprøver på Dyreskuepladsen og i byens omegn, og det er der specielt en af deltagerne, som glæder sig til.
 

Det er Tim Svanholt fra Øm.

”Det er noget, vi glæder os til i vores team, for så kan vi få nogle af de lokale rallypatrioter med ud for at kikke. De har hungret siden 2009 for at se noget rally her,” siger den lokale topkører. ”Jeg er glad for, at der bliver en DM-afdeling i mit lokalområde, og det kunne være meget godt, hvis det kunne blive en tradition med at have en DM-afdeling i området. Måske ikke hvert år, men så hvert andet år.”


Tim Svanholt deltager i Tegee-Dan Rally i Roskilde med denne Mitsubishi Lancer
(Foto: Johnny Pedersen)

Tim Svanholt har holdt et års pause fra toprally, men tidligere på året gjorde han comeback. I en for ham ny bil – en Mitsubishi Lancer Evo IX – og ligeledes med en ny co-driver – Carina Møller, Tåstrup.

”Det har været sjovt og spændende at komme tilbage. Ny makker, nu bil, og ny klasse. Turbobil har jeg ikke kørt, siden jeg kørte Lancia i slutningen af firserne,” siger han.

Mens det både er nye konkurrenter og en ny rallybil, Tim Svanholt bliver udfordret med i årets Mekonomen Rally Championship, så bliver det på velkendt territorium, at Tegee-Dan Rally køres.

”Der er en enkelt hastighedsprøve, Aastrup, som er ny i rallysammenhæng, men ellers kender de fleste af os hastighedsprøver, for der er gengangere på 80 % af dem,” siger den tidligere Danmarksmester. ”Der er en prøve i Snoldelev, som mange kender fra løbet 2009. Prøven ved Egholm er også en klassiker, som er blevet brugt helt tilbage i 1998, hvor det første Goodyear Rally Roskilde blev kørt. Abbetved er også blevet brugt tidligere, men ikke på det seneste.”

Netop det forhold, at hastighedsprøverne har været anvendt tidligere gør, at Tim Svanholt ikke mener at have nogen decideret hjemmebanefordel i Tegee-Dan Rally.

”Hjemmebanefordelen er jo ikke så stor mere, for mange kender prøverne, for de er blevet kørt siden 1998,” vurderer han. ”Men det er måske med til at sætte én lidt mere op, når man kører tæt på sine fans.”

Tegee-Dan Rally får base på Dyreskuepladsen i Roskilde, hvor der i løbet af lørdag den 6. oktober skal køres tre gange. Fredag aften inden løbet vil der samme sted være rallyshow i tidsrummet fra 18.00 til 20.00.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Tim Svanholt
  • Roskilde
  • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: