Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Start til mål sejr til Nicki Thiim

Porsche
Super
Cup 

02/09/12 

Nicki Thiim satte sig på stort set alt i denne weekend på Spa-Francorchamps banen i Belgien. Hurtigst i træning, kvalifikation og sejr i løbet. Bedre kan det ikke gøres.
Med dagens sejr er Nicki Thiim nu den førende kører i rookieklassen i Porsche Super Cup serien. En føring han skal forsvare allerede i den kommende weekend på Monza banen i Italien.
 

Nicki Thiim har i denne weekend vist at han mestrer det hele under alle forhold. Allerede i fredags var han hurtigste kører på Spa-Francorchamps banen i Belgien. En bane der godt kan blive meget våd og har svært ved at tørre op alle steder. Og det var under de forhold Nicki Thiim kørte hurtigst i fredags.

Lørdag var der helt modsatte forhold. Sol og tør bane. Og allerede fra starten satte Nicki Thiim den hurtigste tid. Den skulle dog blive slettet da løbslederen skønnede at Nicki Thiim havde kørt væk fra banen i forsøget på at sætte tiden og derved overtrådt en regel at man ikke må korte banen af. Det betød at Nicki Thiim faktisk 'kun' havde kørt syvende hurtigste tid.

Men på den igen og ved slutningen af kvalifiaktionen satte Nicki Thiim en tid viste sig at være 0:00.105 bedre end Rene Rast.


(Foto: Porsche Media)

Nicki Thiim var selvfølgelig jublende lykkelig efter kvalifikationen.
"Min første pole i Porsche Super Cuppen - og så på Spa af alle steder. Det er bare så stort et øjeblik. Hele weekenden har indtil nu været hel perfekt, og jeg håber selvfølgelig på at jeg kan køre sejren hjem i morgen. Det vil give et godt forspring i rookie stillingen inden løbet på Monza." - sagde Nicki Thiim efter kvalifikationen.

Spa-Francorchamps banen er godt 7 km lang og det betyder at der 'kun' skal køres 11 omgange i Porsche Super Cup løbet. Heldigvis for alle var der sol og en tør bane som kørerne skulle ud på. Vigtigs af alt var det dog at komme godt fra start for lige bag Nicki Thiim var Rene Rast placeret - den dobbelte mester i klassen.

Lige inden løbet sagde Nicki Thiim blandt andet:
"At være på pole her på Spa er helt fantastisk og nu vil jeg give alt hvad jeg har for at køre sejren hjem til mig selv og teamet, men det bliver ikke nemt for Rene Rast er lige bag mig, men jeg håber på at vi kan give publikum et godt og fair race."

Nicki Thiim lavede en perfekt start og holdt placeringen trods det at Rene Rast, Kevin Estre og også Jaap van Lagen lagde pres på. Men Nicki Thiim modstod al modstand og kørte over målstregen som vinder af løbet.


(Foto: Porsche Media)

"Det var vildt. At vinde mit første løb i Super Cuppen i mit første år i serien - og så på Spa af alle steder - der er virkelig noget helt specielt. Det er et følelsesmæssigt stort øjeblik for mig. En stor tak til teamet som har arbejdet så hårdt og har puttet en masse tro mig selv ind i mig og som har givet mig så stor en støtte."


(Foto: Porsche Media)

Nicki Thiim fører nu rookie mesterskabet med 107 points mens Michael Ammermüller på andenpladsen har 96 points. I den samlede stilling er Nicki Thiim på femtepladsen. Næste og sidste runde i dette års Porsche Super Cup mesterskab køres allerede i den kommende weekend på Monza banen i Italien.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Hermes Attempto Racing
  • Spa-Francorchamps
  •