Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Tæt dyst i vente ved Peugeot Rally i Vestjylland

DM Rally 
29/08/12 

Der ventes spænding helt til sidste hastighedsprøve i årets fjerde Mekonomen-løb
Der tales tit om hjemmebanefordele i sportens verden, men der er ingen deltagere, som har hjemmebanefordel i weekendens Peugeot Rally. Ingen af topfavoritterne kommer nemlig fra det vestjyske, og selv om flere af kørerne var med sidste gang, der blev kørt DM-rally i området mellem Ulfborg og Skjern, så er det så længe side, at erindringerne fra dengang er gået i glemmebogen.
 

Dagsformen bliver derfor afgørende, og der er virkelig lagt op til en tæt dyst forrest i feltet, hvor det forventes, at feltets Peugeot 207 Super 2000-modeller vil dominere – sådan som de har gjort det i årets tre hidtil kørte afdelinger af Mekonomen Rally Championship.

Brian Madsen/Anja Posorski, Slagelse/Rødding, kommer til Vestjylland som regerende Danmarksmestre i den hurtige 4WD-gruppe, men de er på noget af en opgave, hvis de skal holde fast i DM-guldet. En nulscore i årets anden DM-runde har sendt dem ned på tredjepladsen i tabellen, lige bag Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Daugård, som heller ikke har haft den bedste sæsonstart. Den har Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, til gengæld oplevet, hvor de med to sejre og en andenplads ligger lunt på førstepladsen.


Christian Jensen og Freddy Pedersen kommer til Vestjylland på en solid førsteplads i DM-stillingen
(Foto: Johnny Pedersen)

Lørdagens Peugeot Rally køres i tre områder. Om formiddagen er det mellem Lem og Skjern, der dystes. Ved middagstid er det i Ringkøbing, og så køres de sidste hastighedsprøver om eftermiddagen mellem Ulfborg og Vedersø Klit. En af disse hastighedsprøver er på 25 kilometer, og da den skal køres to gange, synes der at være garanti for, at det først er til allersidst, at afgørelsen falder i Peugeot Rally.

Udover førnævnte trio vil andre hold med garanti også komme til at spille en vigtig rolle i løbet. Esben Hegelund/Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, tog ved forrige DM-afdeling deres første prøvesejr, men feltet tæller også en række ikke-tunede firhjulstrækkere, der indtager outsiderrollen.


Tim Svanholt og Carina Møller har fået fart i deres Mitsubishi Lancer Evo IX
(Foto: Johnny Pedersen)

Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby, Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Tåstrup, og Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, har hele tiden ligget og banket på overfor de hurtigste biler i feltet. Ikke nok med det. De har også haft en fantastisk indbyrdes kamp, hvor de således sluttede seneste DM-afdeling indenfor 18 sekunder!

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Ringkøbing
 • 01/09/12 - Ringkøbing - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS