Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Oresund Rally

Yokohama stiller op i Oresund Rally

Oresund Rally 
16/08/12 

Dækfirmaet promoter sit BluEarth miljøkoncept
Yokohama Danmark anmelder en Mitsubishi iMiEV elbil til Oresund Rally for fremtidens biler. Bilen, der er bemalet i farverne for Yokohamas verdensomspændende BluEarth-koncept, skal køres af danmarksmesteren i hastighedsrally 2009, Tim Svanholt fra Øm, og topcodriveren inden for pålidelighedsrally, Bjarne Kristensen fra Næstved.
 

Parret vandt sidste år, hvor Oresund Rally blev kørt for første gang, sejren i Oresund Electric Car Rally i en Nissan LEAF. I år dyster elbiler, hybridbiler samt diesel- og benzinbiler direkte mod hinanden i den del af løbet, der hedder Oresund Energy Rally, og nu skal de dygtige rallykørere promote Yokohamas BluEarth-dækkoncept.


"Yokohama, der er verdens syvendestørste dækkoncern, er med som officiel partner i Monte-Carlorallyet for nye energiformer, og nu stiller vi også op i Oresund Rally," oplyser direktør Kenneth Saust, Yokohama Danmark

"Yokohama satser benhårdt på udvikling af miljøvenlige og brændstofbesparende dæk, og resultaterne ser vi nu i den nye serie af Yokohama BluEarth-dæk. Vi vil gerne promote dette fokusområde i Oresund Rally, fordi løbet er en åben platform for fremtidens strategier og koncepter inden for biler, drivmidler og dæk," fortæller direktør Kenneth Saust fra Yokohama.

"Jeg stiller op sammen med Bjarne for at forsvare vores sejr i sidste års Oresund Rally," siger Tim Svanholt.


"Jeg glæder mig meget til at bevise, hvor energieffektivt vi kan køre med Yokohamas BluEarth elbil," siger Tim Svanholt, her sammen med codriver Bjarne Kristensen

Til daglig tumler han rallybiler med 280 hestekræfter, men han finder udfordringen med en elbil og lavere hastigheder spændende:

"Jeg glæder mig meget til at bevise, hvor energieffektivt vi kan køre," lover Tim Svanholt.

Codriver Bjarne Kristensen mener: "Det er spændende, at Oresund Rally både består af et økonomirally og et pålidelighedsrally. Det sætter særlig fokus på Tim på førstedagen og på mig på andendagen," vurderer Bjarne Kristensen.

Kenneth Saust oplyser, at Yokohama, der er verdens syvendestørste dækkoncern, i forvejen er med som officiel partner det endnu større Rallye Monte-Carlo Des Énergies Nouvelles (Rallye Monte-Carlo for nye energier), der danner forbillede for Oresund Rally.

Oresund Rally afvikles lørdag den 8. september med økonomirally på Sjælland med start på FDM Sjællandsringen og overnatningspause på Bella Sky Comwell. Søndag den 9. september køres der pålidelighedsrally i Skåne med mål på Sturup Raceway. Resultaterne af to dages kørsel lægges sammen, så vinderen af Oresund Energy Rally kan kåres.


Kan en elbil køre rally? Det skal rallykøreren Tim Svanholt bevise med denne Mitsubishi iMiEV bemalet i Yokohamas BluEarth farver

Bilimportører i Danmark og Sverige finder løbet så interessant, at de allerede har anmeldt såvel elbiler og hybridbiler som diesel- og benzindrevne biler til Oresund Rally.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Tim Svanholt
 • 09/09/12 - Oresund Rally
 •  
   

  Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS