Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Next stop Curitiba

WTCC 
17/07/12 

På søndag køres der efter næsten 2 måneders pause igen i World Touring Car Championship.
Denne gang går det løs i Brasilien, nærmere bestemt på i Curitiba, som ellers næsten har opnået status af at være her man åbner sæsonen, men sådan er det ikke i år.
 

Fra at være næsten et sommerløb, så er WTCC løbet i Curitiba næsten at betegne som et efterårs eller faktisk et vinterløb med noget lavere temperaturer end det man har været vant til på de kanter. Det hænger selvfølgelig sammen med at Curitiba ligger syd for ækvator og der er der vinterhalvår nu.

Det bliver syvendegang at WTCC gæster banen som ligger placeret 900 meter over havets overflade. Mest vindende på banen er ikke overraskende Yvan Muller som dog må dele æren med Gabriele Tarquini. Begge har vundet her 3 gange hver. SEAT er storvinder når man taler konstruktør. 6 sejre er det blevet til mens BMW og Chevrolet hver har vundet 3 sejre på banen. De seneste 3 løb er vundet af Chevrolet.

Både SEAT og BMW er lettet for succesballast denne gang. Det gælder SEAT León WTCC modellen og BMW 320 TC modellen. Begge bliver lettet for 30 kg. Dermed skal BMW kun slæbe rundt på 10 kg ekstra mens SEAT kører med minimumsvægten. Både Ford Focus SUNRED León 1,6 modellerne kører videre med en reduktion på 20 kg i forhold til minimumsvægten. Tungest bliver selvfølgelig Chevrolet Cruze 1,6 T bilerne der har 40 kg succesballast om bord.

Zengo Motorsport sender kun en racer afsted til Brasilien. Det bliver Norbert Michelisz's racer. Det betyder at Gábor Wéber ikke kommer ud at køre denne gang. Det hænger sammen med at budgettet for Gábor Wéber ikke indeholder deltagelse i Brasilien, læs manglende sponsorater for Wéber.

Dons

Læs mere om:
  • Curitiba
  • 22/07/12 - Curitiba - WTCC - FIA VM
  •