Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Yokohama 1600 Challenge til race i regnvejr

Yokohama
1600 Challenge 

03/07/12 
Yokohama

- Del 1
Den 9. – 10. juni lagde Padborg Park bane til DTC Historisk Weekend. Vejrguderne havde valgt at lade denne weekend være både regnfuld og blæsende, hvilket for nogen var bedre forhold end for andre. De 21 kørere, som var mødt op til race på Padborg Park, talte denne gang tre klassedebutanter.
 

Den ene, Jørgen Worthmann (9), skulle køre i en Peugeot 207, den anden, Henrik Knudsen (133) Suzuki Swift, trejde mand Poul Rossen (4) ankom til Padborg med Peugeot 206. Hvis sidstnævnte lyder bekendt, er det ikke helt forkert. Han er far og mekaniker for Kenny Rossen (19) som i forvejen kører i klassen. Begge kørere gjorde en flot figur og må have været tilfredse med deres raceweekend.

Da der lørdag formiddag blev kørt ud på banen til første aktion, nemlig træningen, var det på tør bane. Mange af de garvede kørere har kørt på Padborg Park mange gange og kender banen, men så alligevel ikke. Den kendte chikane var nemlig blevet sløjfet, så lidt ny tilvænning var nødvendig. For nogen af de helt nye kørere, var det første gang på banen, så de brugte træningen til at få kørt nogen gode omgange og lidt linjer ind under huden.

Da de 20 min. var overstået, var det med den lokale Steffen Petersen (123) i sin Suzuki Swift med hurtigste tid. Han blev efterfulgt af Frederik Mortensen (5) i VW Lupo, med Tommy Nygaard (24) Suzuki Swift som nummer 3.


Steffen Petersen
(Foto: Dennis Risager)

Da der lørdag eftermiddag skulle køres tidtagning, var det begyndt at regne lidt, dog ikke mere end de fleste af kørerne valgte slicks. Mange havde dog valgt at tage regndæk med i pit, da himlen ikke just så ud til opklaring. Dette var klogt, for regnen tog til og pludselig var der voldsom aktivitet i pitområdet, da der skulle skiftes dæk. Det var dog ikke alle som skiftede, nogen tog chancen og fortsatte på slicks, men inden de 20 min. tidtagning var overstået, var en del biler parkeret i pit.

Tommy Nygaard (24) kørte den hurtigste tid på hans 4. omgang, så en Pole Position til Heat 1, var i hus for ham. På andenpladsen kom Carsten Rasmussen (8) i Peugeot 207, han havde fået gavn af et dækskifte undervejs. Tredjepladsen tog Frederik Mortensen (5) sig af. Der var lagt op til godt race i første heat.

Kl. 10.25 var det tid til søndagens første aktion. En warm up på 15 min. På vejrfronten var det gråt og regnfuldt, så det var tid til regndæk over hele linjen. Det var ikke alle, der deltog i søndagens warm up. Nogle valgte at sidde over for at spare lidt til heat 1, mens andre var tvunget til det grundet problemer med bilerne. I alt var 17 kørere ude på banen.

Efter endt tid, var det Dennis Bannergård (59) i sin gule Peugeot 207, som var hurtigst, med hans team kollega Michael Scharstein (58), ligeledes i gul Peugeot 207, på andenpladsen og Tommy Nygaard (24) Suzuki Swift på tredje pladsen. Mest overraskende i denne warm up må være manden som indtog 5. pladsen, nemlig Brian Jacobsen (79) i Toyota Corolla. Brian plejer normalt at indtage pladser i den lidt tungere ende feltet, så godt kørt af ham og dejligt at se ham med fremme.


Brian Jacobsen
(Foto: Dennis Risager)

Brian Jakobsen
Køreforeningen Gr. N


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 10/06/12 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: