Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Oresund Rally

FDM med i Oresund Rally

Oresund Rally 
29/06/12 

Bilejernes organisation støtter motorløb for fremtidens biler
Når Oresund Rally for fortidens, nutidens og fremtidens biler i starten af september køres rundt om Øresund, sker det med Forenede Danske Motorejere, FDM, som sponsor.
 


"FDM følger med interesse den spændende udvikling indenfor alle nye bilteknologier. Vi finder, at det er en god idé med et motorløb, hvor alle fremtidens forskellige biltyper kan dyste mod hinanden og bevise deres værd," siger adm. direktør Thomas Møller Thomsen, FDM
 
"FDM finder, at det er en god idé med et motorløb, hvor alle fremtidens forskellige biltyper kan dyste mod hinanden og bevise deres værd, og derfor har FDM valgt at blive en af løbets sponsorer" siger administrerende direktør Thomas Møller Thomsen, FDM.

FDM er gået ind i Oresund Rally sammen med deres søsterorganisation i Sverige, Motormännens Riksförbund. Løbet er også sponsoreret af Bella Center.

"FDM følger med interesse den spændende udvikling indenfor alle nye bilteknologier, der sker i disse år. Både hvad angår elbiler, hybridbiler og brændstofoptimerede benzin- og dieselbiler. Derfor synes vi også, at Oresund Rally med en klasse kun for morgendagens bilteknologier får tilføjet en spændende vinkel, hvor de forskellige biler får mulighed for at vise sig frem på en anderledes og sjov måde. Det vil FDM naturligvis gerne støtte," siger FDMs administrerende direktør Thomas Møller Thomsen.

Oresund Rally er for elbiler, hybridbiler og brændstofoptimerede benzin- og dieselbiler med meget lave emissionsværdier og forventes at tiltrække en række af de bedste kørere fra Danmark og Sverige. Løbet køres over to dage i Nordsjælland og Skåne. Det starter på FDM Sjællandsringen om eftermiddagen lørdag den 8. september, har overnatningspause på Bella Sky Hotel ved Bella Center og der er mål på andendagen den 9. september i Malmö efter en etape på de skånske landeveje.


Vinderne af det første Oresund Rally i 2011: Nissan LEAF var bedste elbil, BMW 320d blev bedste brændstofoptimerede bil, og en Renault Alpine var bedste klassiske bil. Både elbiler, hybridbiler og brændstofoptimerede benzin- og dieselbiler samt klassiske biler vil kunne ses i Øresund Rally 2012 til september
(Foto: Intercom)

Desuden køres Oresund Tourist Rally, hvor alle såkaldt almindelige bilister kan prøve kræfter med økonomikørsel. Man vælger, om man vil deltage på første- eller andendagen.

Endelig køres Oresund Classic Rally for biler fra før 1986. Det tæller til den nye Nordic Regularity Cup og er et todagesløb for kørere med høje sportsligelige ambitioner.

Man kan se mere på www.oresundrally.org.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 09/09/12 - Oresund Rally
  •  
     

    Oresund Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS