Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Rallycross Championship

Linnemann vandt i Norge

ERC 
26/06/12 

– men blev efterfølgende degraderet til andenpladsen
I den forgangne weekend deltog Ulrik Linnemann og hans rallycross team i 5. afdeling af FIA Europamesterskabet. Dette foregik på Lånkebanen i Norge, som ligger tæt på Trondheim.
 

Ulriks første indledende heat var ikke overbevisende godt, her endte han på en 9. Plads. Og i andet heat måtte han udgå med en knækket trækaksel – dermed var det ekstremt vigtigt for den unge nordjyde at lave en god placering i tredje og sidste indledende heat, for at sikre sig en plads i A-finalen. Ulriks mekanikere formåede at få setup’et på bilen sat helt perfekt op til det sidste heat, og Ulrik viste endnu engang at han er i stand til at køre under hårdt pres. Ved sublim, og taktisk god kørsel leverede han weekendens hurtigste omgangstid, og vandt sidste indledende heat. Dermed var han sikret en plads i A-finalen med startspor 6.


(Foto: Johnny Loix)

I A-finalen fik jeg en rigtig god start, kommer det fra Ulrik. Jeg kommer lynhurtigt op som nummer 2. Og ligger bag Nordmanden Andreas Bakkerud i flere omgange. Jeg presser ham rigtig hårdt, udtaler Ulrik - og til min fordel punkterer han ca. 1,5 omgang inden målstregen, hvorefter jeg kan overtage føringen. Dermed var vi fuldt overbevist om at A-finalen og 20 vigtige EM point var sikret, siger Ulrik. Men efterfølgende bliver der indgivet en klage fra Ildar Rakhmatullin (RUS) som endte på en 2. Plads. Klagen var afgivet på baggrund af at vores biler havde kontakt i starten af løbet, i et af Lånkebanens mange hårnålesving. Herefter vælger dommerne at give Russeren medhold, og på den måde mister vi vores førsteplads, og må tage til takke med en andenplads, kommer der fra en meget skuffet Ulrik.

Det er rigtig ærgerligt, og lige nu er vi meget irriteret over denne kendelse. Men der er desværre ikke meget at gøre ved en FIA dommers afgørelse i Europas fineste rallycross mesterskab – så vi må nøjes med 17 point – heldigvis kan de ikke tage fra os, at vi leverede weekendens hurtigste omgangstid i super1600 klassen, afslutter Ulrik.

Den unge nordjyde er i skrivende stund halvvejs igennem 2012 sæsonen, og trods den lidt uheldige afdeling i Norge besidder han en flot andenplads kun 7 point bagefter den regerende Europamester fra 2011 Andreas Bakkerud (N) Næste weekend gælder det 6 afdeling af mesterskabet som bliver afviklet i rallycross mekaet Höljes i Sverige. Sidste år satte Ulrik sig også her på hurtigste omgangstid foran ca. 23000 tilskurer. Så vi må håbe at han igen kan vise det danske flag på præmiepodiet.

Linnemann-Motorsport
Lars Bisgaard


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •