Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Racerpigen Christina Nielsen starter i Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

20/06/12 

- skifter sin moderne Porsche ud med et 41 år ældre eksemplar
Classic Race Aarhus er virkelig en begivenhed for alle. Mænd som kvinder. Og kvinder vil der også være i feltet ved årets løb, der finder sted i den kommende weekend. En af dem er Vedbæk-pigen Christina Nielsen, der for første gang skal prøve kræfter med en historisk racerbil.
 

Det sker, når hun sammen med Mads Jensen, Kirke Såby, starter i en 41-årig Porsche 911 fra Team State of Art i løbet med indlagt kørerskifte.

”Jeg har fået et par omgange med bilen på FDM Sjællandsringen, og jeg blev positivt overrasket, for den står bedre fast end jeg havde regnet med, men der var forskellige ting, jeg skulle vænne mig til,” siger den 20-årige racerpige.


20-årige Christina Nielsen skal deltage i Classic Race Aarhus med denne Porsche 911 fra Team State of Art
(Foto: Mads Dreier)

Normalt kører hun også race i en Porsche. Det sker bare i en tip top moderne 911 GT3 Cup-racer, som hun deltager med i Porsche Carrera Cup Deutschland.

”Jeg ved ikke, hvor mange hestekræfter den historiske bil har, men min normale Porsche-racer har 450 hestekræfter, så der er forskel, og det kan man tydeligt mærke. Men af en bil fra 1971 at være er den god,” siger Christina Nielsen, der glæder sig til at starte i Classic Race Aarhus.

”Det bliver sjovt at være med, og så har jeg ikke før kørt på en bane, hvor det er betonklodser, der er grænsen for ens muligheder. Jeg tror, at det bliver en god prøvelse inden mit næste Carrera Cup-løb i Nürnberg.”


Det er den 41 år gamle Porsche med startnummer 78 fra Team State of Art, Christina Nielsen skal køre
(Foto: Mogens Olofsen)

For Christina Nielsen kommer løbet også til at byde på et familieopgør, da hendes far – den flerdobbelte Le Mans-deltager Lars Erik Nielsen – også deltager i løbet med indlagt kørerskifte.

”Det ville da være rart, hvis jeg kunne mule ham, men vores bil er fra 1971 og hans er nyere, så det bliver måske svært. Men det skal nok blive fedt,” ler hun.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/06/12 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •