Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Kim Holmgaard øverst på skamlen i Aston Martin

Danish Endurance
Championship 

08/06/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipKim Holmgaard kunne på den første lørdag i juni notere sig for sin første sejr som Aston Martin-kører. Det skete på Ring Djursland, hvor han sammen med Michael Klostermann og Mikkel C. Johansen vandt anden afdeling af Danish Endurance Championship.
 

”Det var dejligt med en sejr. Den bil kører bare fantastisk, og der var ikke en eneste fejl eller noget som helst, for hjemmearbejdet var fra teamets side bare i orden,” fortæller Kim Holmgaard. Racerkøreren fra Aalborg kom dog til at køre længere end forventet i løbet.

”Første mand i vores Aston Martin var Michael Klostermann, men han blev desværre køresyg allerede efter 19 minutter, og så måtte vi pludselig lave strategien om, så Mikkel og jeg måtte dele den resterende køretid mellem os,” siger Kim Holmgaard. Han kom derfor til at køre næsten den sidste halvdel af løbet. ”Da jeg kom i bilen, var vi langt foran, så jeg fik besked på at køre med en flødebolle under speederen, for vi skulle have den i mål. Det var dejligt at prøve at vinde i den bil.”


Kim Holmgaard vandt med denne Aston Martin på Ring Djursland

Kim Holmgaard havde dog også sine prøvelser under løbet, for efter at de første tre timer af det fire timer lange løb var foregået på en knastør bane, kom der pludselig regn indenfor den sidste time af løbet.

”Det var egentlig rart at få kørt i bilen i regnvejr, for det var noget, man lige skulle lære, for den kunne godt akvaplane over mange af vandpytterne på langsiden,” siger han. ”Men heldigvis havde vi på det tidspunkt fået os et godt forspring, så vi havde ikke behov for at satse.”

Ved premieren på Danish Endurance Championship var det blevet til en andenplads for Kim Holmgaard og hans teamkammerater, og de ligger nu på en sammenlagt førsteplads i mesterskabet med en bil, der var blevet forvandlet meget.

”Bilen var blevet ændret meget siden det første løb,” siger Kim Holmgaard. ”Det var kommet andre fjedre, så bilen bedre passede til banen, ligesom der var kommet nogle opdateringer på udstødningssystemet. Det gav flere hestekræfter, men også en markant bedre lyd. Det var der mange, som var tilfredse med…”


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Mikkel C. Johansen
  • Ring Djursland
  • 02/06/12 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship - DM
  •